• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4,618
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka (100-150)
    • 60
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Brambory jemně nastrouháme, vyluhovanou vodu z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou, strouhankou. Hodně promícháme, lžící nabíráme těsto a v ruce ho trochu vytvarujeme.
2
Těsto hned hážeme do vařící vody, trochu osolené, vaříme 8-10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikol | 1. 3. 2015 15:02

    na kolik je to přibližně porcí ? :-)

  • nama | 26. 3. 2014 15:22

    výborné ! manžel byl spokojen. jen první várka byla asi tak o polovinu menší (rozměr) po uvaření :)))) ale pak jsem je dohustila a tak jsme se přežrali !!!!

  • Jana | 20. 2. 2014 15:46

    Vyzkoušela jsem je, jsou jedinečný. Povedly se hned napoprvé a moc nám chutnaly.

  • irenaa | 12. 12. 2013 19:33

    dobry den chci se zeptat kdyz nemam vajicko,lze ho nahradit solamylem??

  • Bára Bařena
    Bára Bařena | 15. 7. 2013 18:00

    Bála jsem se, že se mi na první pokus nepodaří, ale byly na 1*** :-) dostala jsem i pochvalu od babičky, která je dělá pravidelně! :-) moc děkuji za super recept! Dneska je budu dělat zase :-) Mňamka! <3

  • MartulkaP | 22. 8. 2012 18:43

    Bohužel se první pokus nepodařil, asi nejspíš špatné brambory :-\ Napodruhé už jsou lepší :-)

  • MartulkaP | 22. 8. 2012 18:43

    Bohužel se první pokus nepodařil, asi nejspíš špatné brambory :-\ Napodruhé už jsou lepší :-)

  • pavluša200 | 22. 1. 2012 09:50

    moc dobré a rychlé

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2012 10:47

    ...mouku přidávám přiměřeně - podle toho jak jsou brambory moučné ...

  • smolici
    smolici | 10. 1. 2012 19:45

    první várka se rozvařila (i když jsem přesně dodržela postup), ale po přidání mouky bylo vše OK ;-) ... jsou výborné a jednoduché

  • odolov11 | 8. 8. 2011 16:36

    Vynikající chlupačky! Díky za recept, vařívám je dost často, tyhle jsou měkké a přitom se nerozvářejí, podařily se i z nových brambor. Dělala jsem je s houbami a zelím z cukety a bezvadně jsme si pochutnali.Dávám 1*! Ljuba.

  • Hanka | 5. 11. 2010 17:11

    I ja je presne delam takove jak vy me je naucila babicka takto delat a presne bucek ,kachna pecene maso s tim jsou opravdu nej ;-)

  • Aja Bouzková | 15. 12. 2009 12:13

    já dělám z napůl uvařených a syrových brambor,a s hrubu moukou..........miluju je,říká se jim také drbáky a ty musí "plavat",takže nej jsou s pečenou kachnou,či bůščkem a se zelím................lahoda :-)

  • Michaela Štěpánová | 23. 10. 2009 13:25

    přítel chlupaté knedlíky miluje , ale pro mě jsou noční můra většinou se buď rozvaří nebo jsou tvrdé, ale tyhle se mi povedly hned na popvé a byly fakt výborné , vařila jsem je cca 15 minut (asi jsem udělala větší než bylo v receptu myšleno ) a nerozvařily se díky za recept

  • recepty 73 | 22. 6. 2009 19:33

    Nedávám ani strouhanku,ani rohlíky.Kdysi mě je naučila tchýně jen ze syrových brambor,vajec a polohrubé mouky se solí a do dneška jsem si myslel,že jiné snad ani nejsou.No,zase jsem o něco chytřejší,určitě vyzkouším!Jiří

  • Míša Lánská | 15. 6. 2007 17:59

    Já nedávám strouhanku, ale nakrájený rohlíky na kostičky.

  • Majka Rončáková | 4. 6. 2007 12:00

    Tento recept jsem zdědila po tchýni, ale knedlíky obaluji v mouce před vhozením do vařící vody. Vařím asi 20 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Chlupaté
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…
43
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
41
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
35
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
35
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím…
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky (klouzáky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact