• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky II.
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory větší
    • 4
      ks rohlík starší
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, sůl. Vše prohněteme, vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 5. 2007 22:21

    Asi 20 minut, Věrko, ale klidně můžete i déle. V páře se knedlíky nepřevaří.

  • vera ptacnikova | 26. 5. 2007 18:45

    mila di mam otazku jak dlouho varite ty knedliky vtepare?

  • Di | 27. 5. 2005 21:54

    Na 5 velkých brambor dávám 5 rohlíků, jedno vejce a 5 lžic polohrubé mouky. Těsto promíchám, udusám a nechám chvíli uležet, aby rohlíky (suché kostičky) vsákly vodu z brambor. Nelekejte se, že těsto ztmavne (vařením zesvětlá). Koule obalím v hladké mouce a vařím v páře! Jsou senzační zvláště z nových brambor.

  • Helena Nová | 22. 3. 2005 13:26

    Tyto knedlíky dělám často, jsou výborné. Já nejdřív nakrájím rohlíky, dám do misky a na ně rovnou strouhám brambory. Osolím, promíchám , hmotu v misce stlačíma nechám asi 1 hod stát. Voda z brambor se vsákne do rohlíků a nemusím přidávat mouku. Také před vařením knedlíky obalím v solamylu.

  • Josef | 29. 11. 2004 22:41

    Knedlíky jsou nejlepší asi ve velikosti střední broskve a po jejich uhnětení v dlaních a případném vymačkání přebytečné vody, doporučuji takto vzniklou kouli obalit v bramborovém škrobu a pak vařit 8-10min a další 2-3minuty nechat "dojít" pod pokličkou. Pokud namísto strouhání použijete mixér se sekacími noži, je to jedna z nejrychlejších příprav chutných a lehkých knedlíků, kde nejvíce zdržování je se škrabáním brambor. Jsou vhodné i jako příloha ke gulášům či úpravám mas s výraznými omáčkami (např. Kuře v pivě). Přeji úspěšné vaření a dobrou chuť.

  • Fenix Eternal | 27. 11. 2004 16:06

    Co takhle tam zkusit pridat treba trochu mouky?

  • Zdenka Kopecká | 17. 8. 2004 06:41

    zkoušela jsem několikrát, vždy po několika minutách vyplavaly rohlíky a vznikla hustá směs k vylití do záchodu nebo na kompost podle toho kde jsem je vařila

  • Lenka Koller | 8. 7. 2004 05:59

    Jak asi maji byt velke?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Rohlík Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Apple pie

Apple pie

Bezé roláda

Bezé roláda

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

187
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
41
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík
35
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
22
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v…
20
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory …

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact