• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky II.
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory větší
    • 4
      ks rohlík starší
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, sůl. Vše prohněteme, vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 5. 2007 22:21

    Asi 20 minut, Věrko, ale klidně můžete i déle. V páře se knedlíky nepřevaří.

  • vera ptacnikova | 26. 5. 2007 18:45

    mila di mam otazku jak dlouho varite ty knedliky vtepare?

  • Di | 27. 5. 2005 21:54

    Na 5 velkých brambor dávám 5 rohlíků, jedno vejce a 5 lžic polohrubé mouky. Těsto promíchám, udusám a nechám chvíli uležet, aby rohlíky (suché kostičky) vsákly vodu z brambor. Nelekejte se, že těsto ztmavne (vařením zesvětlá). Koule obalím v hladké mouce a vařím v páře! Jsou senzační zvláště z nových brambor.

  • Helena Nová | 22. 3. 2005 13:26

    Tyto knedlíky dělám často, jsou výborné. Já nejdřív nakrájím rohlíky, dám do misky a na ně rovnou strouhám brambory. Osolím, promíchám , hmotu v misce stlačíma nechám asi 1 hod stát. Voda z brambor se vsákne do rohlíků a nemusím přidávat mouku. Také před vařením knedlíky obalím v solamylu.

  • Josef | 29. 11. 2004 22:41

    Knedlíky jsou nejlepší asi ve velikosti střední broskve a po jejich uhnětení v dlaních a případném vymačkání přebytečné vody, doporučuji takto vzniklou kouli obalit v bramborovém škrobu a pak vařit 8-10min a další 2-3minuty nechat "dojít" pod pokličkou. Pokud namísto strouhání použijete mixér se sekacími noži, je to jedna z nejrychlejších příprav chutných a lehkých knedlíků, kde nejvíce zdržování je se škrabáním brambor. Jsou vhodné i jako příloha ke gulášům či úpravám mas s výraznými omáčkami (např. Kuře v pivě). Přeji úspěšné vaření a dobrou chuť.

  • Fenix Eternal | 27. 11. 2004 16:06

    Co takhle tam zkusit pridat treba trochu mouky?

  • Zdenka Kopecká | 17. 8. 2004 06:41

    zkoušela jsem několikrát, vždy po několika minutách vyplavaly rohlíky a vznikla hustá směs k vylití do záchodu nebo na kompost podle toho kde jsem je vařila

  • Lenka Koller | 8. 7. 2004 05:59

    Jak asi maji byt velke?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Rohlík Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Babské kuře

Babské kuře

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

45
Porn Star Martini
Porn Star Martini
45
Lovošská topinka
Lovošská topinka
33
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact