• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Napište svůj komentář k receptu

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti, plecko, krkovička nebo i kuře, případně uzené maso - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • drcený kmín (ne mletý) - dle chuti
    • sádlo
    • 1
      ks cibule
  • Chlupaté knedlíky (drbáky):
    • 500
      g brambory moučné , oloupané, nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 140
      g polohrubá mouka dle potřeby, cca
  • Zelí:
    • 350
      g kysané zelí 300 -
    • sůl
    • cukr
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso, trochu podlijeme, jestli máme libové maso (plec) přidáme i trochu sádla, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 40 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka dozlatova. Dle potřeby promícháme a podléváme. Pečené kuře můžeme použít klidně i zbylé, klasicky upečené dle vlastního zvyku. Uzené maso, například rolovanou plec, krkovičku, moravské uzené... jen pokrájíme na kostičky a krátce orestujeme na osmažené cibuli.
2
Zelí: okapané zelí dáme do hrnce s dorůžova osmaženou cibulí, osolíme, osladíme dle chuti a pod poklicí podusíme doměkka cca 10 minut. Podlévat nemusíme, cukr ze zelí uvolní vody dost.
3
Chlupaté knedlíky: dáme si vařit hrnec s osolenou vodou a než se voda začne vařit, oloupané brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce a mouku. Vše dobře promícháme a z těsta mokrou nebo mastnou lžící odebíráme menší části, ze kterých za pomoci dvou lžic děláme noky, které ihned házíme do vroucí vody. Já nejradši lžící rozdělím těsto na zhruba stejně velké dílky, které pak v mokré ruce zpracuji do noku. Přijde mi to rychlejší a jednodušší.
4
Strouhat brambory můžeme jak na jemném nebo na hrubém struhadle, nebo zkombinovat půl na půl. Na jemném struhadle je hmota kompaktnější, ale z hrubého mi přijdou chutnější. Zlatá střední cesta je ta kombinovaná :-)
5
Množství mouky záleží na druhu brambor. Nejlepší je udělat jeden nok udělat na zkoušku. Zjistíme tak jestli se nerozváří (přidáme mouku) a taky dobu varu. Doba vaření: po vyplavání na hladinu necháme noky ještě krátce povařit a pak je cedníkem vyndáme a necháme okapat.
6
K pečenému masu přidáme okapané noky, vše promícháme, aby se nám noky omastily výpekem a vše vložíme do trouby bez přiklopení dopéct ještě na 10 minut. Pak podáváme s dušeným zelím.
7
Pokud nechceme maso s noky zapékat, nemusíme. Můžeme vše podávat i bez zapečení. A pokud chceme, můžeme naopak zapéct i se zelím, které vmícháme k masu a následně nasypeme i noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Javorková | 13. 3. 2017 05:51

    Na chlupačkách jsme si manželem včera velice pochutnali a kastrol zůstal po manželově přídavku skorem umytý.

  • Mirka | 29. 9. 2016 08:23

    Byly vynikajici a tak moc moc dekuji za recept O:-) <3

  • Ivan | 9. 8. 2016 17:24

    nechal jsem prsti na struhadle :-D

  • Eva | 15. 6. 2016 07:40

    Byly výborný!Děkuji za recept.

  • Barbora Polanská | 19. 3. 2016 15:40

    Vynikající chlupačky, recept je doladěný do posledního puntíku. Vřele doporučuji.

  • Tinity | 21. 9. 2015 16:24

    Výborný recept, sice trochu náročnější, ale ne zas tolik :) s manželem jsme se moc pochutnali. Děláno přesně posle receptu, jen jsem maso podlila pivem a vývarem. Moc děkuji, určitě ho zopáknu.

  • Ráďa | 7. 7. 2015 12:02

    Hmmmmmmmmmm :-)

  • Zuzana Váchová | 19. 4. 2015 20:21

    Výborné a syté. Zelí jsem nechala ho syrové kyselé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Knedlíky Chlupaté Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Králičí Z brambor Ze zeleniny Brambory Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Velikonoce Výjimečný den Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
22
Butter chicken masala
Butter chicken masala

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact