• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové celozrnné placky

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové celozrnné placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      hrnek špaldová mouka
    • 0,25
      hrnek ječná mouka
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      lžička mořská sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička koriandr
    • 1
      lžička fenykl
    • studená voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na studenou velkou teflonovou pánev rukou rychle roztáhneme z těsta placku, pomůže si ruku namáčet ve vodě - otázka cviku a pár placek :-) Pečeme mírně cca 10 minut oboustranně nasucho pod pokličkou do zlatova (bez pokličky bude placka suchá).
2
Naslano: ke konci pečení poklademe plátky nízkotučného sýra nebo po dopečené namažeme česnekovou pastou, vynikající je s brynzou s jogurtem a pórkem (1:2:1)
3
Nasladko: snížíme sůl ma 1/4 lžičky; potřeme džemem dle chuti, medem, tvarohem s třtinovou melasou apod.
4
Česneková pasta: utřeme 2-3 palice prolisovaného česneku s 2-3 lžičkami mořské soli, dáme do skleničky a vmícháme 2-3 lžíce olivového oleje, můžeme přidat bylinky dle chuti nebo pražená dýňová, slunečnicová nebo sezamová semínka. V lednici vydrží 2-3 měsíce, skvělý polotovar do pomazánek a salátů.
5
Placky jsou polotovar, lze s nimi neomezeně experimentovat co se složení týče (mouky z kukuřice, jahel, ovsa (nasladko), cizrny, ..., kysané zelí, cibule, česnek) tak i plnění, mazání a příloh - uvítám další inspirace. Ideální je mouku semlít před mísením těsta, pokud máte domácí mlýnek na obilí, chuť se posune o řád výše!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin D. Bašek | 26. 7. 2014 21:08

    Dnes jsme poprvé pekli tuhle placku a... Byla prostě skvělá, úplně si dovedeme představit nahradit tím všechno ostatní pečivo :-) Už se těšíme na další pokusy.

  • MartinV | 31. 1. 2007 19:15

    Trefa, Lidko ! Su skorem Ostravak, ale teď žiju na Šumavě :-) Takže nabízím vzít v létě pár placek do lodi a sjet kus Vltavy !

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:26

    Martne, lze se pozvat na případnou ochutnávku? Tedy pokud nejste ze Šumavy, Vysočiny, Ostravy a podobných končin... (Nic proti nim nemám, jen je to pro mě kapánek z ruky.)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:51

    Pokud někoho odradil naoko složitý postup, zkuste použít pouze celozrnnou pšeničnou a žitnou mouku 1:1, přidat rozmixovaný zbytek vařené cizrny, čočky nebo hrachu a trochu tvrdého sýra krájeného na kostičky, sůl, kmín, koriandr. Uhníst s vodou v misce, fláknout na pánev, přiklopit a za 5 minut je hostina :-)) Držím palce !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fenykl Ječná mouka Koriandr Mletý kmín Mořská sůl Olej Pohanková mouka Špaldová mouka Studená voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

422
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
291
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
123
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
73
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
56
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact