• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové buchty

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto vykynuté těsto na chléb
    • salám
    • sýr
    • cibule
    • česnek
    • kečup - jemný může být
    • koření
    • semínka
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či osvědčené těsto na chleba, lhostejno zda světlé nebo tmavé se zrníčky apod. Těsto nakrájejte na kousky a dále pokračujte jako při klasických buchtách. Jako náplň dejte cokoliv - já udělala směs z různých posekaných uzenín a sýrů co zbývaly v lednici, doplnila cibulí a česnekem a kořením. Do další části buchet jsem dala nivu smíchanou se slaninou, do jiné části tavený sýr a kečup a opět koření. Těsta je třeba dávat tenčí vrstvu, aby se brzy kouslo do náplně a nejedl se suchý chleba. Naplněné buchty jsem promazala rozehřátým sádlem, nechala v pekáči ještě vykynout cca 30 minut a před pečením je potřela znovu tukem a posypala semínky, kmínem a hrubou solí a pekla do křupava, nijak světlé.
2
Bezvadná večeře s čajem nebo pivem, zbytek se dojedl natošup na svačinu. Jen byl problém v tom, že nejdříve mizely krajové buchty, takže příště budu péct jako bochánky volně na plechu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 2. 6. 2011 19:46

    Zdravím pekařinky, protože mě tento recept taky zaujal. Prošmejdím na netu vše, co se pečení týká a nápady přímo sbírám :-) Nechám se inspirovat k dalším možnostem, které se nedočtu, ale dovtípím. Při čtení nadpisu mi bleskla hlavou možnost nedávat žádnou náplň. Jako se pečou neplněné buchtičky se šódó..... tak prostě chleba ulamovat po těchto kouscích - "buchtách" , odpadlo by krájení, zbytečné drobení.... no. Už peču chlebové uzly ze stejného důvodu a tento nápad je taky DOST zajímavý. Mnoho zdaru, určitě to zkusím 8-) :-\

  • Marcela Špačková | 16. 7. 2010 15:06

    Jak dlouho se mají buchty péct a při jaké teplotě ? Mám tmavé těsto a tak obtížněji poznám, že už jsou pečené.

  • Liška | 11. 6. 2008 15:54

    Jo a autorce děkuji za výborný nápad...u nás už to pečeme jako cílený recept a nečekáme na "zbyťárny :-)

  • Liška | 11. 6. 2008 15:46

    Gabčo, zrovna dnes jsem dopekla. Dělala jsem z těsta "Kmínový chlebík" z kategorie Domácí pekárna. Chutná jako plněný dalamánek...výborný. Jinak je v podstatě jedno, jaké těsto zvolíte, toto byla zase příjemná změna po všech "semínkáčcích", které děláme často.

  • Jana Wernischova | 11. 6. 2008 13:33

    Já jsem to pekla poprvé na chatě, kam už jsem sice dovezla mojí první a nyní už rezervní pekárnu, ale zapomněla jsem tam vzít i váhu po tchýni, takže jsem dělala těsto na 0,2 l hrnky: 2 hrnky vody, 2 lžíe oleje,1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžička droždí. A mouky se dává celkem 5 hrnků, jak se je namícháte je podle vaší chuti. Já dala 2 hladkou bílou, 1 hladkou celozrnnou a 2 žitné chlebové. Přidala jsem po signálu ještě zrníčka slunečnice a hnědého lnu, to my opravdu můžem.

  • Gábina H | 11. 6. 2008 08:06

    Jaké chlebové těsto používáte?

  • Tereza J. | 11. 6. 2008 06:55

    Do chlebového cesta som balila kedysi klobásky, špekáčky a pod, keď boli deti malé a išli sme v lete na dovolenku. Neošpinili sa, a nič sa v chlebovom ceste nepokazilo.

  • Evangelina Ciprová | 10. 6. 2008 22:39

    Tak tomuhle se říká Nápad s velkým "N"!! Až si říkám, jak to že mě nikdy nic podobného nenapadlo. Samozřejmě dávám taky za jedna!! A děkuju.

  • ladislava staffenová | 10. 6. 2008 13:20

    Tak se přidávám k Jarce,pořád přemýšlím jaké těsto nejlepší na slané pečivo a použít obyčejné chlebové mě taky nenapadlo a právě takhle zlikvidujete zbytky z lednice a ještě si pochutnáte :)).Má to asi "nevýhodu" - teď už to nebude na využití zbytků,ale naprosto regulérní pečení s nějakou tou dobrou náplní :-))).Ta cibule s nivou nezní vůbec špatně,cuketky používím teprve malinko,ale asi se proběhnu do Alberta :))Díky Vám oběmaza tipy a hezké odpoledne.Ladka

  • Jarka O. | 10. 6. 2008 10:02

    Já jsem takhle pekla slané koláčky, jedny s cibulí orestovanou na slanince sypané nivou a druhé s cuketovou nádivkou viz Cuketové koblihy. Pokaždé to bylo z hladké bílé mouky a chutnalo nám. Vlastně ani nevím, proč mě nenapadlo použít těsto chlebové. Za tenhle nápad u mě máte, Jano, jedničku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Svačina Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Kmín Koření Salám Semínka Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

134
Dýňová tortila
Dýňová tortila
102
Máslové řízky
Máslové řízky
72
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact