• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chléb s bylinkami a česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Chléb s bylinkami a česnekem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb s bylinkami a česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 450
      g hladká mouka
    • 150
      g celozrnná mouka nebo grahamová
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená
    • 0,50
      lžička rozmarýn sušený
    • 0,50
      lžička bazalka sušená
    • 0,33
      kostka droždí 14g

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingrediience, pak suché. Pečeme na základním programu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a…

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 26. 2. 2009 14:38

    Pani Sylvia, mám tiež ETU. Droždie stačí rozdrobiť , len treba dať pozor, aby neprišlo do priameho kontaktu so soľou. Ja to robím tak, že soľ dávam do tekutiny, potom dávam múku a ostatné zložky a droždie rozdrobím na samý vrch. Stačí 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac netreba ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke, raz som dala viac, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali na chlebe "uši". Veľkosť mám nastavenú vždy na II., pretože stále robím chlieb aspoň z 500 g múky. Farbu kôrky si zvoľte podľa toho, aký chlieb máte radi. Ja dávam strednú farbu. Ak by ste ešte niečo chceli vedieť, napíšte, rada predám skúsenosti. Prajem pekný deň :)))

  • Tereza J. | 26. 2. 2009 14:31

    Pani Sylvia, ja mám tiež ETU. Droždie vždy len rozdrobím, to stačí, len dávajte pozor, aby neprišlo do priameho kontaku s múkou. Robím to tak, že soľ dávam do vody, potom vyspujem ostatné zložky, a droždie rozdrobím na samý vrch. Veľkosť nechávam štandardne nastavenú na II. pretože vždy pečiem chlieb aspoň s 500 g múky. Kôrku nechávam na farbu strednú. Keď vám začne pekáreň miešať, skontrolujte ju, nie každá múka je rovnaká, aby ste nemali cesto riedke. Cesto musí byť také husté, aby sa vám urobila 1 alebo 2 gule okolo hnetacích lopatiek. Keď sa vám cesto rozteká, pomaly dosypte po troške múku. Na 1 chlieb dávam vždy 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac nedávajte ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke. Ja som to raz urobila, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali "uši". Hnetacie háky vyberám pred posledným kysnutím priloženým háčikom, tak ostanú v chlebe len 2 dierky po oskách.

  • Sylva P. | 26. 2. 2009 10:36

    Chci se zeptat na droždí, to stačí rozdrobit? A velikost volíme I nebo II? Mám pekárnu ETA a začínám. Děkuji.

  • ladislava staffenová | 25. 2. 2009 18:31

    Tento chlebík jsem pekla v troubě, protože pekárnu nemám a můžu říct, že neměl chybičku!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celozrnná mouka Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Mandlový dort

Mandlový dort

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Chléb pečený v kastrolu
Chléb pečený v kastrolu
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s kečupem
Chléb s kečupem
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a…
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
  • Recepty.cz
  • Chléb s bylinkami a česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact