• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chléb s bylinkami a česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Chléb s bylinkami a česnekem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb s bylinkami a česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 450
      g hladká mouka
    • 150
      g celozrnná mouka nebo grahamová
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená
    • 0,50
      lžička rozmarýn sušený
    • 0,50
      lžička bazalka sušená
    • 0,33
      kostka droždí 14g

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingrediience, pak suché. Pečeme na základním programu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a…

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 26. 2. 2009 14:38

    Pani Sylvia, mám tiež ETU. Droždie stačí rozdrobiť , len treba dať pozor, aby neprišlo do priameho kontaktu so soľou. Ja to robím tak, že soľ dávam do tekutiny, potom dávam múku a ostatné zložky a droždie rozdrobím na samý vrch. Stačí 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac netreba ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke, raz som dala viac, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali na chlebe "uši". Veľkosť mám nastavenú vždy na II., pretože stále robím chlieb aspoň z 500 g múky. Farbu kôrky si zvoľte podľa toho, aký chlieb máte radi. Ja dávam strednú farbu. Ak by ste ešte niečo chceli vedieť, napíšte, rada predám skúsenosti. Prajem pekný deň :)))

  • Tereza J. | 26. 2. 2009 14:31

    Pani Sylvia, ja mám tiež ETU. Droždie vždy len rozdrobím, to stačí, len dávajte pozor, aby neprišlo do priameho kontaku s múkou. Robím to tak, že soľ dávam do vody, potom vyspujem ostatné zložky, a droždie rozdrobím na samý vrch. Veľkosť nechávam štandardne nastavenú na II. pretože vždy pečiem chlieb aspoň s 500 g múky. Kôrku nechávam na farbu strednú. Keď vám začne pekáreň miešať, skontrolujte ju, nie každá múka je rovnaká, aby ste nemali cesto riedke. Cesto musí byť také husté, aby sa vám urobila 1 alebo 2 gule okolo hnetacích lopatiek. Keď sa vám cesto rozteká, pomaly dosypte po troške múku. Na 1 chlieb dávam vždy 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac nedávajte ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke. Ja som to raz urobila, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali "uši". Hnetacie háky vyberám pred posledným kysnutím priloženým háčikom, tak ostanú v chlebe len 2 dierky po oskách.

  • Sylva P. | 26. 2. 2009 10:36

    Chci se zeptat na droždí, to stačí rozdrobit? A velikost volíme I nebo II? Mám pekárnu ETA a začínám. Děkuji.

  • ladislava staffenová | 25. 2. 2009 18:31

    Tento chlebík jsem pekla v troubě, protože pekárnu nemám a můžu říct, že neměl chybičku!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celozrnná mouka Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

147
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
145
Dýňová tortila
Dýňová tortila
129
Máslové řízky
Máslové řízky
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
67
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Chléb pečený v kastrolu
Chléb pečený v kastrolu
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s kečupem
Chléb s kečupem
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a…
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
  • Recepty.cz
  • Chléb s bylinkami a česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact