• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
Napište svůj komentář k receptu

Chléb na neděli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb na neděli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml melta vychladlá
    • 650
      g mouka ve vašem oblíbeném poměru
    • 2
      lžíce otruby
    • 2
      lžíce obilné klíčky
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1,50
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 1,50
      ks droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme ingredience v klasickém pořadí: tekutiny, mouka, droždí.
2
Pečeme na základním programu 3 hod. 50 min. střední kůrka.
3
Je opravdu výborný. Přidávám i směs semínek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena M. | 29. 3. 2008 18:43

    Jarka som veĺmi rada, že Vám chutil. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal.

  • Jarka O. | 29. 3. 2008 06:37

    Tak jsem včera chlebík upekla. Je výborný, krásně vláčný a dostatečně velký;-) Dávám 1*.

  • Hospodyňka | 4. 3. 2008 14:31

    Já dávám právě tu instantní meltu do každého chleba pro pěknou tmavou barvičku... Na půl kila moky tak asi 2-3 čajové lžičky

  • Jana T. | 4. 3. 2008 13:47

    Jarko moc děkuju za nápad dát uvařenou meltu do lednice. Mám totiž moc ráda tu obyčejnou. Ta rozpustná ani sáčkovaná není tak dobrá. A vařit si ji každý den se mně už taky nechce, jo kdyby jí bylo potřeba litr dva, jako ji vařila babička a pak jsme ji pili celý den. S mlékem, nebo jen trochu přislazenou černou, teplou i studenou.

  • Jarka O. | 4. 3. 2008 12:56

    Melta je směs kávovin, obsahuje mimo jiné pražené žito. Dříve se z ní vařila káva jako náhražka pravé kávy. Já si ji kupuju dodnes, mám ji ráda s mlékem na snídani, je zdravá. V obchodech ji najdete u normální kávy, ale spíš v malých samoobsluhách. Při přípravě dejte polévkovou lžíci Melty na 1/4 l vody, uveďte k varu ( pozor, pění ) a chvilku povařte, než spadne pěna. Když ji po vychladnutí přecedíte do sklenice se šroubovým uzávěrem, vydrží až týden v chladničce. Poslední dobou je v prodeji i její rozpustná forma, dokonce i sáčkovaná jako čaj, ale není to ono:-))

  • Anonym | 4. 3. 2008 12:32

    Melta je směs kořene čekanky obecné, cukrové řepy, žita a ječmene. Melta je tradiční kávovinová náhražka. Její předností je právě obsah kořene čekanky, který je vhodný pro lidské tělo a v tradiční potravě se nenachází. Kořen čekanky obsahuje inulin, který se využívá při léčbě žlučových kaméncích, zánětech močových cest, při ledvinových kaméncích, při nechutenství, zácpě. Byl prokázán účinek snižující hladinu cholesterolu v plazmě a játrech a snižující tvorbu otoků.

  • Anonym | 4. 3. 2008 08:54

    Co je melta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Obilné klíčky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Droždí Melta Mouka Obilné klíčky Ocet Otruby Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact