• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne IV.
Napište svůj komentář k receptu

Chilli con carne IV.

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chilli con carne IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks červená paprika čerstvá
    • 2
      stroužek česnek nakrájené na plátky nebo prolisovaný
    • 1
      lžíce chilli vrchovatá (jemnější chuť - jen 1 lžička)
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 400
      g rajčata konzervovaná (1 plechovka)
    • 0,50
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 400
      g fazole sterilované
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut ji smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Pokud bychom ho ale smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek zhořkne a přichytí se koření.
2
Omáčka: kostku bujonu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do pánve. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme, nejlépe pomocí cedníku, a přidáme do pánve. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Potom už jenom odklopíme pokličku a necháme aspoň deset minut stát, aby se chuti rozložily a maso mohlo natáhnout všechny vůně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • msedy | 27. 11. 2021 20:39

    Výtečné

  • Janaso | 12. 7. 2018 23:54

    Opravdu dobré, jen všem hořela pusa, příště trochu méně chilli.

  • pospa58 | 15. 5. 2016 10:19

    Vařím již několik let, dnes jsem si dovolil přidat foto.

  • Sonjaa | 26. 8. 2014 12:56

    Výborné

  • Lacime | 20. 11. 2013 18:10

    Výborné, manžel by to nejraději jedl denně :D Děkuji za recept :)

  • Alouette | 13. 5. 2013 15:31

    Je to výborné, vždycky toho navařím kotel a stejně je to hnedka pryč:) :-D

  • Janka | 12. 10. 2011 12:27

    Vážně věříte tomu, že instatní jíška je pouze směs pšeničné mouky a oleje? A proto taky vydrží v krabici při pokojové teplotě klidně půl roku, aniž by se s ní cokoli stalo? Všechny instatní pokrmy obsahují vysoké množství konzervantů, barviv a korigens vůní. Nehledě na to, že lidský organismus vše, co je chemicky upraveno a konzervováno velmi špatně tráví - zkrátka si s tímto "chemickým mixem" neumí poradit. Nejlepší, co pro sebe a svoje dítě můžete udělat je, jak již napsala Tereza, vařit z čerstvých potravin!!!

  • MartikK
    MartikK | 18. 7. 2011 10:35

    Milá Terezo, směs koření na rozdíl od jednotlivých druhů koření popisovaných v receptu obsahuje navíc pouze sůl, podobně instantní jíška je pouze pšeničná mouka s rostliným olejem. Tak netuším o jaké chemii to mluvíte. S pozdravem Martina

  • Tereza | 24. 5. 2011 12:17

    směs koření a instantní jíška - =-O hmm tak to muselo být chutné - více chemie zařídí už jen masox. Tím bych teda své dítě nekrmila, zkuste to vařit z červstvých surovin, je to chutnější a hlavně zdravější! S pozdravem Tereza.

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 13:45

    Moc dobré. Použila jsem směs koření přímo na chilli con carne, nedávala jsem majoránku (nějak mi to k tomuto jídlu nepasovalo) a trošku jsem zahustila šťávu instantní jíškou. Příště určitě vyzkouším přímo s popisovaným kořením, aby to mohl baštit i prcek (tomu to udělám bez chilli).

  • Hana Krupková | 14. 6. 2009 21:53

    Bylo to straaaaaššššně dobrý. Paní Květa zaslouží velkou pochvalu. Je to velmi srozumitelně napsané, takže to zvládne každý. Hrozně nám to chutnalo, skoro jsem to snědla celé sama. Jen tu čokoládu jsem tam nedala, ale příště budu odvážnější... Místo obyč. fazolí jsem tam dala fazole v omáčce s kukuřicí. Nemělo to prostě chybu. Jednoduché a moc dobré.

  • Šárka Rudlová | 31. 1. 2009 17:12

    Báječný! Nedávala jsem papriku ani kmín, zato koření jsem tam dala spoustu, chilli, pepř, koření na mletá masa, majoránku, oregáno, sladkou i pálivou papriku a česnek jsem raději přidala až k masu, bojím se, že mi jinak zhořkne. Ale je to lahoda. Podávala jsem se suchými pečenými brambory a přítelovi v bochníku chleba.

  • Oldřich Gargulák | 1. 8. 2008 13:40

    Také doporučuji. Autorka akorát při opisování zapomněla na: TAJNÝ TIP.....Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu. Stačí, když místo lžíce cukru přidáte do hrnce zároveň s fazolemi jeden nebo dva čtverečky. Ale pozor, nepřežeňte to – přece nechcete, aby typické masité jídlo získalo čokoládovou příchuť! http://www.apetitonline.cz/recepty_search_result.html

  • Oldřich Gargulák | 1. 8. 2008 13:36

    Také doporučuji. Autorka akorát při opisování zapomněla na: TAJNÝ TIP.....Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu. Stačí, když místo lžíce cukru přidáte do hrnce zároveň s fazolemi jeden nebo dva čtverečky. Ale pozor, nepřežeňte to – přece nechcete, aby typické masité jídlo získalo čokoládovou příchuť! http://www.apetitonline.cz/recepty_search_result.html

  • Antonín Snášel | 31. 7. 2008 09:06

    Dělám celkem pravidelně, moc dobré, doporučuji :-)

  • pandora | 8. 8. 2007 13:10

    Moc nam to chutnalo,delala jsem presne podle receptu .Je to bezva napsane,tak,ze to zvladne i uplny zacatecnik.Pani Kvete davam velikou jednicku s hvezdickou:))

  • Myš | 19. 7. 2007 11:40

    Chilli je u nas oblibene jidlo. Pritel ho miluje a navstevy taky. Ja Dava 1 konzervu bilych fazoli v tomate, 1 konzervu fialovych fazoli v chilli omacce a z koreni davam krome chilli taky jeste bobkove listy a nove koreni a trosicku pepre, misto majoranky oregano... ci¨bule klidne 2-3, cesnek vynechavam..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Chilli con carne
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Chilli Cibule Cukr Drcený kmín Fazole Hovězí vývar Majoránka Mleté maso - hovězí Paprika - sladká Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

chili-medové paličky
chili-medové paličky
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a…
Chilli con carne s kořením
Chilli con carne s kořením
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact