• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne IV.
Napište svůj komentář k receptu

Chilli con carne IV.

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chilli con carne IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks červená paprika čerstvá
    • 2
      stroužek česnek nakrájené na plátky nebo prolisovaný
    • 1
      lžíce chilli vrchovatá (jemnější chuť - jen 1 lžička)
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 400
      g rajčata konzervovaná (1 plechovka)
    • 0,50
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 400
      g fazole sterilované
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut ji smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Pokud bychom ho ale smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek zhořkne a přichytí se koření.
2
Omáčka: kostku bujonu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do pánve. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme, nejlépe pomocí cedníku, a přidáme do pánve. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Potom už jenom odklopíme pokličku a necháme aspoň deset minut stát, aby se chuti rozložily a maso mohlo natáhnout všechny vůně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • msedy | 27. 11. 2021 20:39

    Výtečné

  • Janaso | 12. 7. 2018 23:54

    Opravdu dobré, jen všem hořela pusa, příště trochu méně chilli.

  • pospa58 | 15. 5. 2016 10:19

    Vařím již několik let, dnes jsem si dovolil přidat foto.

  • Sonjaa | 26. 8. 2014 12:56

    Výborné

  • Lacime | 20. 11. 2013 18:10

    Výborné, manžel by to nejraději jedl denně :D Děkuji za recept :)

  • Alouette | 13. 5. 2013 15:31

    Je to výborné, vždycky toho navařím kotel a stejně je to hnedka pryč:) :-D

  • Janka | 12. 10. 2011 12:27

    Vážně věříte tomu, že instatní jíška je pouze směs pšeničné mouky a oleje? A proto taky vydrží v krabici při pokojové teplotě klidně půl roku, aniž by se s ní cokoli stalo? Všechny instatní pokrmy obsahují vysoké množství konzervantů, barviv a korigens vůní. Nehledě na to, že lidský organismus vše, co je chemicky upraveno a konzervováno velmi špatně tráví - zkrátka si s tímto "chemickým mixem" neumí poradit. Nejlepší, co pro sebe a svoje dítě můžete udělat je, jak již napsala Tereza, vařit z čerstvých potravin!!!

  • MartikK
    MartikK | 18. 7. 2011 10:35

    Milá Terezo, směs koření na rozdíl od jednotlivých druhů koření popisovaných v receptu obsahuje navíc pouze sůl, podobně instantní jíška je pouze pšeničná mouka s rostliným olejem. Tak netuším o jaké chemii to mluvíte. S pozdravem Martina

  • Tereza | 24. 5. 2011 12:17

    směs koření a instantní jíška - =-O hmm tak to muselo být chutné - více chemie zařídí už jen masox. Tím bych teda své dítě nekrmila, zkuste to vařit z červstvých surovin, je to chutnější a hlavně zdravější! S pozdravem Tereza.

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 13:45

    Moc dobré. Použila jsem směs koření přímo na chilli con carne, nedávala jsem majoránku (nějak mi to k tomuto jídlu nepasovalo) a trošku jsem zahustila šťávu instantní jíškou. Příště určitě vyzkouším přímo s popisovaným kořením, aby to mohl baštit i prcek (tomu to udělám bez chilli).

  • Hana Krupková | 14. 6. 2009 21:53

    Bylo to straaaaaššššně dobrý. Paní Květa zaslouží velkou pochvalu. Je to velmi srozumitelně napsané, takže to zvládne každý. Hrozně nám to chutnalo, skoro jsem to snědla celé sama. Jen tu čokoládu jsem tam nedala, ale příště budu odvážnější... Místo obyč. fazolí jsem tam dala fazole v omáčce s kukuřicí. Nemělo to prostě chybu. Jednoduché a moc dobré.

  • Šárka Rudlová | 31. 1. 2009 17:12

    Báječný! Nedávala jsem papriku ani kmín, zato koření jsem tam dala spoustu, chilli, pepř, koření na mletá masa, majoránku, oregáno, sladkou i pálivou papriku a česnek jsem raději přidala až k masu, bojím se, že mi jinak zhořkne. Ale je to lahoda. Podávala jsem se suchými pečenými brambory a přítelovi v bochníku chleba.

  • Oldřich Gargulák | 1. 8. 2008 13:40

    Také doporučuji. Autorka akorát při opisování zapomněla na: TAJNÝ TIP.....Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu. Stačí, když místo lžíce cukru přidáte do hrnce zároveň s fazolemi jeden nebo dva čtverečky. Ale pozor, nepřežeňte to – přece nechcete, aby typické masité jídlo získalo čokoládovou příchuť! http://www.apetitonline.cz/recepty_search_result.html

  • Oldřich Gargulák | 1. 8. 2008 13:36

    Také doporučuji. Autorka akorát při opisování zapomněla na: TAJNÝ TIP.....Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu. Stačí, když místo lžíce cukru přidáte do hrnce zároveň s fazolemi jeden nebo dva čtverečky. Ale pozor, nepřežeňte to – přece nechcete, aby typické masité jídlo získalo čokoládovou příchuť! http://www.apetitonline.cz/recepty_search_result.html

  • Antonín Snášel | 31. 7. 2008 09:06

    Dělám celkem pravidelně, moc dobré, doporučuji :-)

  • pandora | 8. 8. 2007 13:10

    Moc nam to chutnalo,delala jsem presne podle receptu .Je to bezva napsane,tak,ze to zvladne i uplny zacatecnik.Pani Kvete davam velikou jednicku s hvezdickou:))

  • Myš | 19. 7. 2007 11:40

    Chilli je u nas oblibene jidlo. Pritel ho miluje a navstevy taky. Ja Dava 1 konzervu bilych fazoli v tomate, 1 konzervu fialovych fazoli v chilli omacce a z koreni davam krome chilli taky jeste bobkove listy a nove koreni a trosicku pepre, misto majoranky oregano... ci¨bule klidne 2-3, cesnek vynechavam..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Chilli con carne
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Chilli Cibule Cukr Drcený kmín Fazole Hovězí vývar Majoránka Mleté maso - hovězí Paprika - sladká Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

29
Švestková povidla
Švestková povidla
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
24
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
20
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Uršula Kluková: První slova po smrti Krampola (†87)! Poslední hádka kvůli jeho ženám

Uršula Kluková: První slova po smrti Krampola (†87)! Poslední hádka kvůli jeho ženám

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

chili-medové paličky
chili-medové paličky
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a…
Chilli con carne s kořením
Chilli con carne s kořením
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact