• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cheesecake III.
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake III.

autor: palenda
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g lučina bez příchuti - nebo Mascarpone (lze i kombinovat)
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 170
      g sušenky (až 200g) - příp. jakékoli Vaše oblíbené sušenky bez náplně
    • 70
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citronová šťáva (z půlky citronu)

Postup přípravy receptu

1
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
2
Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
3
Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
4
Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější).
5
Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Julča | 2. 9. 2015 18:21

    Dnes jsem zkoušela, vynikající a postup je přesný, vypadá a chutná opravdu výborně! Nahoru jsem dala smíchanou smetanu se zakysanou a do ní maliny a bylo to famózní! O:-)

  • Eliška | 8. 11. 2014 18:26

    Dobrý večer, včera jsem zkoušela Váš cheesecake. Koupila jsem Mascarpone a smíchala ho s tvarohem, jelikož mě šokovalo že Lučina je dražší než zmíněné Mascarpone. :-! Na cheesecake jsem udělala malinové želé. No musím říct, VYNIKAJÍCÍ !!! <3 Celá rodina se oblizovala. Výborný recept. Děkuji :-[

  • Uzolka | 21. 8. 2013 21:13

    Tak jsem dnes recept zkousela poprve a spodek je nejakej rozblacenej a dokonce pri peceni z cheesecaku neco vyteklo do trouby...no nevim nevim, mame divnou troubu, tak to asi svedu na ni, ze to malo upekla =-O

  • Sabilla | 7. 6. 2013 12:26

    Výhodou je, že lučina je o hodně levnější než philadelphia, ze kterého se <a href="http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/">cheesecake</a> normálně dělá. Takže pro mě super recept

  • kuchařka12 | 14. 4. 2013 09:43

    poprvé jsem to dělala a jeto výborné

  • Ivet | 10. 3. 2013 20:00

    Já ho dělám z ricotty a je perfektní :-)

  • Sona Pajma | 12. 1. 2013 20:07

    Uz jsem ho delala trikrat :-) .... mnamka O:-)

  • palenda | 20. 11. 2012 13:50

    No, tak to je super, že se povedl :-))

  • vera | 19. 10. 2012 22:38

    tak je k mému úžasu PERFEKTNÍ <3

  • vera | 19. 10. 2012 20:23

    zrovna jsem ho udělala,ale po otevření trouby se na mě vyvalilo docela dýmu,tak mám obavu jestli ten spodek není spálený.......měl se po těch 10 minutách nechat vychladnout?......já to na něj nalila hned a šup zpět do trouby.... O:-) tak uvidíme....přinejhorším sníme jenom náplň :-\

  • Petra | 2. 8. 2012 13:59

    Tak teď se ještě naučit gramatiku a máte vyhráno!!! :-$

  • Julinka | 3. 3. 2012 20:24

    Cheesecake jsem udělala z tvarohu a dala do něj maliny. Vísledek byl skvělí (sušenky Clubky)

  • Sabina | 7. 12. 2011 19:54

    Byl výborný, dala jsem na půl Lučinu s tvarohem, příště zkusim dát navrh ještě jahody a želé :-)

  • Veronika | 29. 11. 2011 17:33

    Byl výborný, chutnal všem doma i v práci. sušenek jsem dala 1 a půl balení Bebéček, másla víc, aby to drželo a nerozpadalo se to.

  • Pinky Gee | 24. 9. 2011 21:03

    Mám dortovou formu 28x3cm a sušenek málo a směsi hodně. Poradila jsem si, ale chci vidět, jak to dopadne. O:-)

  • Betty Blue
    Betty Blue | 10. 8. 2011 20:48

    Výbornej, jen se mi dost rozpadal..

  • Vlastislav | 17. 7. 2011 13:26

    To je skvělý, když člověk hledá recept, tak se vždy najde nějaká kravka, která řeší pravopis cizích slov a ne recept samotný.. :'(

  • Michaela | 24. 6. 2011 13:45

    Výýýbornýýý vynikajííícíí dělala jsem poprvé z mascarpone a byl važně skvělýý, dcera měla narozeniny a moc si ho kdysi přála ochutnat..díky za recept!!! :-\ ;-)

  • Michaela Páleníčková | 5. 9. 2009 17:08

    Zkoušela jsem nedávno udělat z tvarohu (ve folii) namísto Lučiny a taky to bylo dobré, ale mně osobně víc chutnal z Lučiny. Manžel říkal, že příště mám zkusit půl napůl tvaroh s lučinou. Taky jsem vyfotila, takže brzy přidám fotku.

  • Vilemina Vilhelmová | 29. 8. 2009 17:50

    proboha, když už nevíte, jak se cizí slova píší, najděte si to někde ve slovníku! Doufám, že Di a jiné potrefené husy zase zareagují

  • Frantiska :) | 24. 8. 2009 09:54

    Niobe tak to jsi o hodne prisla ... je na nej spousta receptu a chutnaly mi skoro vsechny

  • niobe nightingale | 23. 8. 2009 15:29

    to je zvláštní, já jsem myslela, že cheesecake je slanej, silně zapáchající koláč, který se jí hlavně v americe...

  • Andrea Ohlsson | 22. 8. 2009 22:46

    Miso, pisu ze Svedska. Tady ve Skandinavii si vyrobi ten "syr" sami. Staci na to 1 l mleka a pridat do nej syrovatka. Stane se z toho takovy jako tvaroh.

  • Petule B. | 22. 8. 2009 20:15

    Tak tohle bude určitě vynikající! Zítra na to skočím...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Cheesecake
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Lučina Máslo Moučkový cukr Sušenky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Berušky

Berušky

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Kachna na medu

Kachna na medu

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Česneková plec

Česneková plec

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
18
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
16
Americké lívance
Americké lívance
15
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
15
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Cheesecake čokoládový
Cheesecake čokoládový
Cheesecake do skleničky
Cheesecake do skleničky
Cheesecake do skleničky podle Máma peče doma
Cheesecake do skleničky podle Máma peče…
Cheesecake IV.
Cheesecake IV.
Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA
Cheesecake jednoduše podle Alberta -…
Cheesecake Pedro dortíčky s jahodovo - čokoládovou polevou
Cheesecake Pedro dortíčky s jahodovo -…
  • Recepty.cz
  • Cheesecake III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact