• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Chatulova dýňová - Halloweenská polévka

autor: Petr Maček
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • dýně 2 větší nebo 3 menší Hokaido
    • 1
      ks brambory
    • 600
      ml voda
    • 400
      ml mléko dle požadované hustoty
    • 300
      ml sladká smetana
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      hrst petržel
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • kari dle chuti
    • 3
      ks kyselá smetana
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
2
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší dýně Hokaido a jednu bramboru na kostičky.
3
Nakrájenou cibulku jemně osmahneme, přidáme nakrájenou dýni a brambor a znovu necháme osmahnout, přidáme vodu s bujónem, kmín, pepř, sůl a trochu kari.
4
Vše dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme asi 45 minut dusit na mírném ohni. (Je vhodné občas zkontrolovat, jestli se směs nepřipaluje.)
5
Poté, co nám tato směs změkla, necháme ji trochu vychladnout, přidáme petržel, česnek, mléko a následně rozmixujeme na jemný krém.
6
Tento krém vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a dle chuti přimícháváme kari. Znovu krátce povaříme. Je možné také dle libosti přidat trochu sojové omáčky.
7
Výtečná krémová sváteční Halloweenská polévka je hotová. Zbývá ji jen na talíři dle vaší fantazie dozdobit kyselou smetanou a popřípadě lístečkem petržele. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Dýňová polévka s kukuřicí

Dýňová polévka s kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Říjen Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýně Kari Kmín Kyselá smetana Mléko Pepř mletý Petržel Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

245
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Chalupnický perník
Chalupnický perník
Chalva indická semolinová, základní recept
Chalva indická semolinová, základní…
Chanso omáčka na špagety
Chanso omáčka na špagety
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake čokoládový
Cheesecake čokoládový
  • Recepty.cz
  • Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact