• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Charlotta
Napište svůj komentář k receptu

Charlotta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Charlotta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na roládu
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • marmeláda jahodová nebo rybízová
  • Krém
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      balíček želatina od Vitany
    • 50
      g moučkový cukr
    • 0,50
      dl voda možno je udělat i krém z receptu Nepečený jahodový dort
    • dětské piškoty
    • kompotované ovoce ananas nebo čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

1
Těsto: uděláme z bílků sníh a vše mimo džemu smícháme. Dáme na vymaštěný vysypaný papír na pečení na plech do hodně vyhřáté trouby a pečeme až povrch zrůžoví. Vlahý plát potřeme silnější vrstvou džemu, pevně stočíme, zabalíme do folie a dáme do lednice ztuhnout.
2
Postup: Připravíme si mísu ve tvaru polokoule (já používám velký cedník) a dobře ho vyložím potravinovou fólií. Roládu nakrájíme na tenké plátky (kolem půl centimetru) a formu jimi pečlivě vyskládáme a tlačíme je těsně vedle sebe, aby mezi nimi nebyly ani minimální mezery. Želatinu podle návodu připravíme v půl deci vody. Smetanu ušleháme, přidáme cukr a když je želatina vlahá, přilijeme ji do šlehačky a promícháme. Polovinu nalijeme do vyložené formy, poklademe ovocem (anannas, jahody apod.) a zalijemem druhou půlkou krému. Horní plochu pokryjeme buď roládou (pokud ještě máme) nebo piškoty a dáme do lednice minimálně na čtyři hodiny ztuhnout.
3
Pak opatrně vyklopíme, stáhneme fólii a pochutnáváme si na lehoučkém dortíku. Kdo si ho chce ještě vylepšit, může mezi dvě vrstvy krému nasypat strouhanou čokoládu.
4
Jinak přípravy se není třeba bát. Postup je dlouhý na psaní, ale celá příprava zabere jen něco málo přes hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková Charlotta

Meruňková Charlotta

Charlotta s mangem

Charlotta s mangem

Nepečená charlotta s drobným ovocem

Nepečená charlotta s drobným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Budková | 30. 6. 2006 12:37

    Charlottu znám a dělám už delší dobu a vždy používám plátkovou želatinu od Dr. Oetkera, kterou rozpustím asi ve dvou dcl mléka. Pokaždé krém pěkně ztuhl a se žmolkama jsem taky nikdy problém neměla. Jinak je to výborný lehký moučník, teda aspoň naší rodině moooc chutná.

  • lenča | 25. 6. 2006 21:48

    Musím souhlasit s Mišulí,protože je pravda kolik vajec,tolik cukru a mouky-co se týče rolády.Tohle je základ,který by měla vědět každá kuchařinka.

  • Monika Benesova | 23. 9. 2005 11:35

    Mam stejnou zkusenost jako Luca. Hlavne ta zelatinovo-slehackova napln neni zadnym gurmanskym zazitkem.

  • Lůča | 14. 9. 2005 02:53

    Musím říct, že želatinu od Vitany jsem nesehnala, riskla jsem to s dr.Otkerem a kupodivu se mi to nesrazilo. Vse jsem delala podle pokynů, vyslo mi to skvele, vypadalo to nadherne, ale musim rict, ze mi to vubec nechutnalo....a ani nikomu z rodiny.

  • Jana | 21. 8. 2005 12:24

    Hodně lodí si místo želatiny koupí dortové želé,které tuhne horké a polévá se s ním většinou ovoce na dortech.Potom se ve šlehačce nebo tvarohu dělají hrudky,protože to hned tuhne.Do těchto receptů to musí být opravdu želatina,která tuhne až vychlazená.

  • Lidka Kábrtová | 18. 8. 2005 22:35

    Tak jsem experimentovala s množstvím vody v želatině, množství vody na rozpuštění želatiny lze zvýšit na 1 dcl. Po nalití do šlehačky to je sice strašlivě tekuté, ale ztuhne to, navíc tu hrozí menší nebezpečí vzniku žmolků. I tady však platí, že želatina se musí lít do šlehačky trochu více vlahá. Část šlehačky lze nahradit zakysanou smetanou, jogurtem apod.Martino, zkuste větší obchody, tam Vitanu mají, dort pak drží perfektně.

  • DMartina | 18. 8. 2005 11:14

    Protože jsem nesehnala želatinu od Vitany, ale pouze Dr. Oetker, se kterou jsem nehodlala riskovat, protože mi na výsledku záleželo, udělala jsem náplň ze dvou šlehaček, dvou ztužovačů šlehačky Dr. Oetker a 1,5 zakysané smetany. Ztuhlo to perfektně, bylo to nadýchané, příště bych tam spíš přidala zakysanou smetanu a dala míň šlehačky, bylo to dost šlehačkové:-) A taky bych proložila spolu s ovocem jednou vrstvou piškotů, protože po delším vyndání z lednice a odjedení větší části už tolik nedrží. Jinak úžasný recept!

  • mišule | 16. 8. 2005 09:50

    Lidko, možná bych na tu roládku zkusila ještě lepší recept. Ta hrubá mouka ve tvém receptu je dost znát.Takže:5 celých vajec, 5 lžic cukru, 1 vanilkový cukr - to vše dohromady vyšleháme na pěnu až tak, že to je tuhá a skoro bílá hmota. (Nedělá se žádný sníh z bílků!) A do této vyšlehané hmoty přidáme 5 lžic polohrubé mouky. Vlastně vžycky platí kolik vajec, tolik lžic cukru a i mouky.Tahle roláda je mnohem lehčí, nadýchnější a jemnější. Recept mám od cukrářky v důchodu. :o))

  • Lidka Kábrtová | 15. 8. 2005 22:22

    Aluško, ta želatina je skutečně jen v půl deci vody, protože je nutno brát v potaz ty dvě smetany, s kterými se to pak smíchá. Když byste tam dala vodu podle návodu a pak to smíchala se šlehačkou, nikdy by to neztuhlo...Mišule, cukr z těsta klidně můžete ubrat :-).A nebo třeba ho už nedávat do šlehačky. Ale jinak jsem ráda, že se vám to povedlo. A za připomínku s množstvím vody děkuji.

  • mišule | 15. 8. 2005 12:27

    Taky jsem ji v sobotu udělala a moc se těšila, ale po pravdě nic moc. Korpus na roládky je příliš sladký a v kombinaci i s tenkou vrstvou marmelády je to opravdu sladká bomba a ani nepomůže méně sladká náplň. Lidko, mimochodem je dost matoucí věta: " Želatinu podle návodu připravíme v půl deci vody", neboť na sáčku od Vitany je v návodu uvedeno použít 0,5 - 0,6 litru vody. Takže lépe by bylo: "Želatinu připravíme podle návodu, ale použijeme pouze půl deci vody místo množství uvedeném v návodu od Vitany". Jinak měla jsem obavy z té tekuté náplně, ale ztuhlo to opravdu perfektně. :o)

  • Sisi | 14. 8. 2005 21:53

    Dnes jsem dělala.Všichni chválili.Místo jedné šlehačky jsem dala tvaroh a zakysanou smetanu, mezi krém ananas.Doporučuji ,je výborná.

  • Alu§ka Alu§ka | 13. 8. 2005 21:44

    Pracuji poměrně často se želatinou a neumím si představit, kterak rozpustím sáček želatiny od Vitany v pouhém 1/2 dcl vody!!!

  • Lidka Kábrtová | 9. 8. 2005 18:16

    Ta želatina nesmí před přidáním začít želírovat, musí být slabounce vlahá, pak se neudělají hrudky, ale celý krém se krásně spojí.... Po nalití do šlehačky je tocelé tekuté, vypadá to podivně, ale právě v této fázi je to ono a nádherně to pak ztuhne.

  • Lenka K. | 9. 8. 2005 10:49

    Pekla jsem moučník, ale také nevím jak použít želatinu do šlehačky.Udělala mi ve šlehačce kousky.Při druhém pečení jsem raději použila ztužovač šlehačky.

  • Lidka Kábrtová | 6. 8. 2005 16:19

    Lucko, já se přiznám, že s Dr. Oetkerem mi to taky nešlo, proto jsem tam psala tu Vitanu. Charlotta je luxusní na pohled, vypadá úchvatně a není moc sladká...zkuste tam dát ten krém z nepečeného dortu, jak uvádím v receptu...myslím, že by to mohlo být taky dobré. Zdraví Lidka

  • Lucka | 5. 8. 2005 15:11

    Zkoušela jsem tento recept, jen jsem tam nepřidávala želatinu. Nemohla jsem totiž sehnat sáček od Vitany a od Dr.Oetkera je to zřejmě jiné, protože když jsem ji zkoušela, tak to nevyšlo dobře. Raději jsem ji teda do šlehačky nepřidala a místo toho jsem dala trochu zakysané smetany. Poradí mi někdo, jak na to s tou želatinou, abych to příště mohla udělat i s ní? Děkuji.

  • Veronika K. | 25. 7. 2005 09:43

    Podobný moučník už jsme vyráběla, jen místo druhé šlehačky byl bílý jogurt,lehce navinulá chuť krému byla výborná.

  • Verena N. | 17. 7. 2005 20:35

    Dělala jsem s krémem na tiramisu po česku a s ostružinami, bylo to opravdu vynikající

  • Jana z VM | 27. 4. 2005 14:09

    Moc díky za velice přesný popis celého postupu, fakt se těším, až to zkusím !!!

  • Jana z VM | 27. 4. 2005 09:27

    Už se těším, jak to zkusím až budeme mít jahody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Martin Holý | 26. 4. 2005 14:09

    Tuhle Charlotte jsem videl v nějaké knížce, nebo časopise. Zkoušel jsem ji a je fakt skvělá. Doporučuji!!! Jo ale do krému jsem pridával ještě trochu b.vína.

  • Jana Tichá | 24. 4. 2005 14:47

    Viděla jsem ji vyfocenou a vypadá nádherně.

  • Lidka Kábrtová | 24. 4. 2005 12:55

    Zapomněla jsem dodat, že roláda se stáčí po delší straně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Narozeniny Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětské piškoty Hrubá mouka Kompotované ovoce Marmeláda Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Domácí kečup
Domácí kečup
33
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
32
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Charlotta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact