• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chalupářský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Chalupářský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chalupářský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí kližka
    • 500
      g cibule na drobno nasekaná
    • pepř mletý
    • 0,25
      l pivo
    • 0,50
      l vývar
    • paprika - sladká
    • chlebová kůrka starší

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme maso a necháme ho pustit šťávu a tu vyvařit.
2
Smícháme pivo s vývarem a vždy, když je guláš na hranici připálení, přilijeme cca 2 dcl směsi vývaru a piva. Vaříme, dokud není maso měkké (urychlení = papiňák). Ochutíme pepřem či chilli, dle libosti.
3
Ke konci si připravíme starší chleba a na jemném struhadle ostrouháme kůrku, tu pak nastrouhanou přidáme do guláše (zahuštění - možno i jíšku - tmavou, ale chleba je lepší), dáme jí tolik, dokud při míchání nevidíme dno pánve (guláš se pak hezky táhne a stopa za vařečkou se hned neuzavírá).
4
Pro zpestření doporučuji nahrubo nasekat cibuli a dát jí navrch talíře.
5
Jako přílohu nejtradičněji chleba, kdo chce může knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 18. 6. 2008 09:48

    Znovu si čtu tady ty komentáře,že cibule do guláše patří,to ale ví i pan Krybus,on vlastně nevyloučil cibuli,jen napsal,že by doporučil,abychom ji tam dali až po orestování těch kostek masa,až si maso pustí šťávu,je to tak?Protože kdo s tím nemá trochu zkušenost,tak ta cibule opravdu může zhořknout,ale já ji taky dávám hned,ještě jsem nezkoušela dávat až na maso,ale můžu to vyzkoušet

  • Blanka Vr. | 18. 6. 2008 07:02

    Pan Krybus měl na mysli cibuli - syrovou - na posypání hotového guláše. Špatně jste jeho komentář pochopily.

  • Jana Remková | 17. 6. 2008 18:25

    No,já se taky přikláním k názoru,že je to rukama,jestli paprika s cibulí zhořkne,nebo ne!Guláš taky dělám tímto způsobem a když jsem už chtěla přilívat vodu,co by učnice,dostala jsem po prstech od mistra.Taky říkal neboj se nic,nepřipálíš to,je to rukama.Dodnes jsem se jeho radami řídila a na můj guláš na meny nikdy nezbyl,naopak.

  • Tereza J. | 17. 6. 2008 17:41

    Zorka má pravdu, koľko mäsa, toľko cibule, ibaže nie v hmotnosti, ale v objeme. Takže pán Krybus, cibuľa do guláša určite patrí, tej cibule má byť veľa preto, že guláš má zahustiť práve tá cibuľa, žiadna múka.

  • Zora Manasová | 17. 6. 2008 12:23

    Guláš bez cibule nie je guláš. Guláš je z maďarskej kuchyne, a Maďari hovoria, že pomer mäsa a cibule má byť 1:1. Bez cibule to môže byť soté, frikasé, atď. A súhlasím so Sylviou: ešte som nečítala komentár p. Krybusa, kde by nekritizoval, alebo rovno neurážal - blbí Amíci, hnusný kečup, ... Mám síce svoj názor na americké súdnictvo, niektoré ich zákony a aj ich názory a správanie, ale nikdy by som nepovedala všeobecne o Američanoch, a ani o inom národe, že sú blbí a podobne. Všade sú hlupáci v približne rovnakom počte na 1000 ľudí (alebo kilometer štvorcový) a čím viac obyvateľov, tým viac blbcov. A tiež nie som milovníčka kečupu a niektorých iných jedál, ale to neznamená, že budem vnucovať svoj názor iným. Ži a nechaj žiť! Pekný deň.

  • Lucie Liscová | 17. 6. 2008 12:11

    dělala jsem to přesně podle receptu a báječně jsme si pochutnali. Jako přílohu jsme měli brambor a bylo to MŇAM

  • Sylva Pařízková | 20. 9. 2007 07:52

    CHtěla bych poprosit p.K.Krybuse o jakykoliv jeho oblíbený recept,jelikož na vše co okomentuje,jen kydá.Myslím si, že podle těchto receptu ještě ani nevařil.

  • Pastis Petite | 1. 11. 2006 11:08

    Souhlasím s paní Šárkou. Cibuli i papriku dělám zvlášť a přidám k masu a zapráším moukou.

  • eviku | 11. 6. 2006 22:10

    Já tedy nevím, ale já papriku dávám do cibule přesně tak,jak je to v receptu, a nikdy mi nezhořkl. Guláš takto dělaný je naprosto vynikající, zrovna tenhle víkend jsem ho vařila ze 2 kil kližky na rodinnou sešlost, a měl velký úspěch. Jestli to hořknutí není jen pověra...

  • Jana Kutačová | 9. 6. 2006 09:28

    Podle mě do každého základního guláše patří cibule!A pokud je to jiný guláš,tak bude asi jiný tím,co se do něj přidá navíc než do toho klasického.Jinak je pravda,že tu papriku bych taky moc nepřipalovala ,opravdu hořkne,ale třeba to je právě ta chalupářská chuť....:o)

  • Šárka Tkáčová | 9. 6. 2006 09:13

    Mám ten samý názor,paprika bude hořká a ne málo.Každý je zvyklý na jiný postup ale takové množství cibule se smaží dlouho.Autor ani nepíše , na jakém tuku guláš připravuje.Snad ne na teflonové pánvi na sucho?Skalní gulášfajnšmekři dělají zásadně na sádle.Moje maminka restovala papriku v kastrůlku zvlášť a pak přidávala do bramboraček nebo pod maso

  • Kamil Krybus | 8. 6. 2006 22:18

    Vždyť se ta paprika připálí a dílo zhořkne. Doporučoval bych papriku přidat až se vyvaří šťáva z masových kostek. A ta cibulová posypka je tam asi proto, aby se přetloukla hořkost připálené papriky, že. Guláš by měl mít tak kvalitní chuť, že jakékoliv příměsi jako cibule, okurky, sýr a pod. pokazí základní líbeznou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová kůrka Cibule Hovězí kližka Paprika - sladká Pepř mletý Pivo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Bramborovo-kroupová baba
Bramborovo-kroupová baba
76
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Pizza se špenátem,…
45
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
29
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
28
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Chalupářský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact