• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
Napište svůj komentář k receptu

Chala - židovský sváteční chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chala - židovský sváteční chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 60
      g rostlinné máslo
    • 30
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 3
      dl voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na válečky a spleteme jako vánočku, kterou ohneme do tvaru podkovy. Potřeme vajíčkem, rozmíchaným ve vodě a pečeme asi 40 minut při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Židovský bůček

Židovský bůček

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 19. 7. 2012 19:28

    Pokud chala konzistencí připomínala vánočku a chutnala jako rohlík nebo veka, pak jste upekla chala správně :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:01

    Při přípravě jsem se řídila radami, které uvedla PS, droždí jsem teda dala celou kostku (42 g) a připravovala jen ze žloutků. Chleba sice nakynul až přespříliš (takže toho droždí méně, asi 3/4 kostky), hezký tedy příliš nebyl, ale určitě byl jedlý a nebyl tvrdý, jak psala paní Broumová. Konzistenci měl jako vánočka, chuťově připomínal rohlík. Jen tedy netuším, jestli tak má chala opravdu chutnat.

  • Anonym | 21. 1. 2008 13:10

    Se mi zdá málo droždí na skoro 3/4 kg mouky jen 1/2.Máslo bych nezvyšovala, nebyl by to chleba,ale buchta.Dala bych taky možná jen žloutky bez bílku.Fakt nevím.Ani nevím jak má chutnat -neznám ho,tak neporadím.Jen dedukuji.Bohužel.Snad odpoví autor.PS

  • Marcela Broumová | 19. 1. 2008 13:51

    Nevím, možná to je moje chyba, chleba jsem pekla, ale byl příšerně tvrdý. Pekla jsem ho přesně podle výše uvedeného návodu, myslím, že ho zkusím znovu ale že místo 60 g rostlinného másla zkusím dát 260 g tedy celou kostku. Přišlo mi, že toho tuku tam je strašně málo a i to byl asi důsledek velice tvrdého výsledku. No nic, alespoň z toho kamene udělám žemlovku, abych ho nemusela vyhazovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Polohrubá mouka Rostlinné máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Sacher dort

Sacher dort

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

19
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact