• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Ceviche v rajčatové omáčce

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký předkrm z marinovaných ryb, který doslova hraje všemi barvami. Díky dokonale vyvážené kombinaci chutí si získá nejen milovníky ryb, ale i všechny gurmány.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g ryba bělomasá, filety bez kůže a kostí
    • 5
      ks limetka vymačkat šťávu
    • 5
      ks citron vymačkat šťávu
    • 1
      hrst koriandr lístky
    • 2
      lžička oregáno čerstvých lístků
    • 1
      ks rajče velké, zralé
    • 0,50
      lžička římský kmín
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 0,50
      ks chilli papričky
    • 1
      hrst máta
    • 3
      lžíce olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks zelená paprika velké
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 50
      ml rajčatová omáčka ostrá
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v nich nezbyly kosti, a nakrájejte je nejdříve na úzké proužky a poté na co nejdrobnější kostičky.

RADA: Víte, jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i z nádobí?

2
Z citrónů a limetek vymačkejte všechnu šťávu, zalijte jí kostičky rybího masa v misce (porcelánové, nerezové nebo plastové), posypejte koriandrem nakrájeným nadrobno, přikryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky na cca 6 hodin. Maso působením kyselé šťávy dokonale zkřehne a zbělá, dalo by se říci, že se "uvaří". Poznámka: K rybě můžete přidat i další plody moře, jako jsou krevety, chobotnice a podobně.
3
Rajčata na vrcholku nařízněte do kříže a na minutu je ponořte do horké vody, slupka pak půjde lépe stáhnout. Na pánvi si na středním ohni nasucho opražte kmín, promíchávejte, ať se nespálí. Přesypte ho do misky a nechte zchladnout. Mezitím si nakrájejte opláchnuté a jádřinců zbavené papriky na kostičky. Na stejně drobné kostičky nakrájejte i cibuli. Mátu nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V kastrůlku přiveďte k varu tomatovou omáčku, oloupaná na kousky nakrájená rajčata a worcesterovou omáčku. Slabě povařte a nechte odstát, poté přeceďte přes sítko.
5
Namarinované rybí maso vyndejte z lednice, dejte do cedníku a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Propláchnuté maso nechte odkapat a přendejte do čisté mísy. Opatrně promíchejte s opraženým kmínem, nakrájenou zeleninou a bylinkami, zakápněte olivovým olejem, přidejte rajčatovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Salát s masem Maso & ryby & mořské plody Ryby Okoun
Vaření Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červená paprika Chilli papričky Cibule Citron Koriandr Limetka Máta Mořská sůl Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčatová omáčka Rajče Římský kmín Ryba Worcestrová omáčka Zelená paprika

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

26
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový ořech s mrkvovým…
25
Polévka z lišek
Polévka z lišek
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Těstoviny se špenátem a…
11
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact