• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čevapi s ajvarem
Napište svůj komentář k receptu

Čevapi s ajvarem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 124
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Osmažené válečky z hovězího a vepřového mletého masa dochuceného česnekem a uzenou sladkou paprikou, si nejlépe vychutnáte s pořádnou porcí ajvaru a vychlazeným jogurtovým dipem.

Suroviny

2 porce
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      ml studená voda perlivá
    • olivový olej
  • k podávání
    • ajvar domácí nebo kupovaný
    • jarní cibulka
    • petrželka hladkolistá
    • bílý jogurt
    • citron
    • arabský chléb nebo pitta chléb

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou vodu, přilévejte ji po malých dávkách a rukou stále důkladně zpracovávejte maso, mělo by se dokonale spojit v kompaktní hmotu, která bude dobře držet pohromadě. Vodu nemusíte spotřebovat všechnu, není nutné maso zbytečně ředit.
2
Navlhčenýma rukama tvarujte z masové směsi podlouhlé a poměrně úzké válečky, silné asi jako prst (při opékání se „nafouknou“). Čevapi potřete olejem a opékejte na rozpálené pánvi ze všech stran asi minutu.

RADA: Připravte si podle VIDEO návodu sekanou, která nepraskne

3
Čevapi podávejte s velkou porcí ajvaru (recept na něj najdete na našich stránkách), nasekanou cibulkou a petrželkou, jogurtem a citronem. Servírovat je můžete také na plackách arabského chleba nebo s pitou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Masové šišky (kebaby) v chlebové placce

Masové šišky (kebaby) v chlebové…

Čevapčiči

Čevapčiči

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Uzeniny & mleté maso Čevabčiči FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ajvar Arabský chléb Bílý jogurt Česnek Citron Jarní cibulka Jedlá soda Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Olivový olej Petrželka Studená voda Uzená paprika - koření Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

57
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
40
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
34
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s cibulkou
Čevapčiči s cibulkou
Čevapi
Čevapi
Čína nečínsky
Čína nečínsky
Čína pro babičku
Čína pro babičku
Čína pro lenochy
Čína pro lenochy
  • Recepty.cz
  • Čevapi s ajvarem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact