• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-houbový guláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-houbový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřové maso nebo hovězí, krůtí, kuřecí...
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti - není nutný
    • 250
      g čerstvé houby - očištěné, pokrájené a povařené, nejlépe lesní
    • 2
      ks cibule
    • 80
      g uzený špek jemně pokrájený
    • 1
      lžíce olej
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... - libovější
    • 5
      stroužek česnek + na dozdobení
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění (nebo jíška)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky. Pak přidáme krátce orestovat pokrájenou slaninu. Dále přidáme připravené houby, rozetřený česnek, drcený kmín a vývar dle potřeby. Necháme dusit do změknutí masa, občas promícháme a dle potřeby podléváme. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo jíškou a vše necháme provařit. Guláš ještě případně dochutíme, solí a pepřem.
2
Guláš podáváme dozdobený slabými plátky česneku s knedlíkem, rýží, noky, těstovinami nebo čerstvým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš s masem

Houbový guláš s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stáňa | 22. 3. 2016 09:53

    Výborný a skvěle ochucený. Houby jsem dávala poslední zamražené z vlastních zásob.

  • Miroslava Vaňková | 23. 8. 2014 17:06

    Naprostá pohoda, rychle a luxusně navařeno pro bandu jedlíků co se mi dneska vrátili ze soustředěni. Panečku těm chutnalo! Dík za recept, já dělala jednou tolik a nezbylo nic. :-D

  • Alena | 9. 9. 2013 13:57

    Výborný! Vřele doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Dušení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Čerstvé houby Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Olej Pepř mletý Sůl Uzený špek Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Hamburgery original

Hamburgery original

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

124
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
59
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
58
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
48
Pangas v sýrovo-smetanové omáčce
Pangas v sýrovo…
34
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Olga Lounová (44) čeká své druhé miminko! Megakoncert v O2 universu ale neruší!

Olga Lounová (44) čeká své druhé miminko! Megakoncert v O2 universu ale neruší!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s…
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
Česnekovo-rozmarýnová marináda podle J. Olivera
Česnekovo-rozmarýnová marináda podle J.…
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact