• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g uzený špek - slabé plátky
    • 600
      g vepřové maso - plec, krkovice...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks česnek - středně velká palička
    • 1,50
      hrst sušené houby - předem namočené
    • 8
      ks brambory dle velikosti, cca
    • 400
      g zakysaná smetana
    • koření dle chuti: grilovací, houbové...
    • vepřový vývar nebo bujonu - je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem, zasypeme oloupanými, na kostky pokrájenými syrovými brambory, které potřeme smetanou a zasypeme kořením dle chuti (můžeme větším množstvím, protože brambory nejsou slané).
2
Zapékací mísu zaklopíme a dáme na 50-65 minut do předehřáté trouby zapéct do změknutí masa. Případně během pečení podlijeme, pokud chceme mít více šťávy. Můžeme také dopéct odkryté a nechat tak brambory trochu opéct.
3
Podáváme se zeleninovým, například okurkovým salátem.
4
*Maso můžeme vyměnit za drůbeží a kysanou smetanu za smetanu na šlehání (250 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené česnekovo-houbové koleno

Pečené česnekovo-houbové koleno

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2013 18:03

    ...případně během pečení podlijeme, pokud chceme mít více šťávy (jak je napsáno ;-) )

  • Jirka | 27. 11. 2013 12:57

    Co s tím vývarem??? Přilít hned na začátku a pak s ním případně podlévat???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Pokrmy Z brambor Z hub Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Pepř mletý Sůl Sušené houby Uzený špek Vepřové maso Vepřový vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbový guláš
Česnekovo-houbový guláš
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact