• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g uzený špek - slabé plátky
    • 600
      g vepřové maso - plec, krkovice...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks česnek - středně velká palička
    • 1,50
      hrst sušené houby - předem namočené
    • 8
      ks brambory dle velikosti, cca
    • 400
      g zakysaná smetana
    • koření dle chuti: grilovací, houbové...
    • vepřový vývar nebo bujonu - je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem, zasypeme oloupanými, na kostky pokrájenými syrovými brambory, které potřeme smetanou a zasypeme kořením dle chuti (můžeme větším množstvím, protože brambory nejsou slané).
2
Zapékací mísu zaklopíme a dáme na 50-65 minut do předehřáté trouby zapéct do změknutí masa. Případně během pečení podlijeme, pokud chceme mít více šťávy. Můžeme také dopéct odkryté a nechat tak brambory trochu opéct.
3
Podáváme se zeleninovým, například okurkovým salátem.
4
*Maso můžeme vyměnit za drůbeží a kysanou smetanu za smetanu na šlehání (250 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené česnekovo-houbové koleno

Pečené česnekovo-houbové koleno

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2013 18:03

    ...případně během pečení podlijeme, pokud chceme mít více šťávy (jak je napsáno ;-) )

  • Jirka | 27. 11. 2013 12:57

    Co s tím vývarem??? Přilít hned na začátku a pak s ním případně podlévat???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Pokrmy Z brambor Z hub Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Pepř mletý Sůl Sušené houby Uzený špek Vepřové maso Vepřový vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Výborný losos

Výborný losos

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
27
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
24
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbový guláš
Česnekovo-houbový guláš
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact