• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekové špagety
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové špagety

autor: kristynadvorakova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové špagety
Česnekové špagety
Česnekové špagety
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špagety
    • 4
      ks česnek
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička - ne stroužek). Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být dost - ve woku asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.
2
Podáváme bez sýra, ale proti gustu, žádný dišputát.
3
Poznámka: vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučuji použít kvalitní (zdravější) olivový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové fazolky s parmezánem

Česnekové fazolky s parmezánem

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:16

    Nebylo to špatnou volbou špaget? Měly by být kvalitní, to zaručuje i dobrý výsledek... I s masem či rajčaty to je dobré...

  • Tonto
    Tonto | 28. 7. 2014 09:20

    Nebyla to naše parketa, takže vařit znovu nebudeme. Ale to není chyba receptu, jen náš apetit :D

  • allena89
    allena89 | 2. 2. 2014 09:21

    Výborné, přidala jsem i cherry rajčata a kuřecí maso naložené v koření čína. Byla to naprosto luxusní pochoutka ještě i na druhý den.

  • monyjon | 16. 4. 2013 11:57

    opravdu moooooc dobre!!! !a druhy den po ohrati jeste lepsi ;)

  • MartikK
    MartikK | 12. 6. 2012 19:00

    Opravdu moc dobré. Podle rady z komentářů jsem také přidala drobně pokrájená rajčata, a i když jsem měla bazalku jen sušenou, nemělo to chybu.

  • techt | 17. 5. 2012 14:57

    Byl to dobrý jednoduchý oběd a sýrem jsme ho nekazily.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:40

    Já někdy místo bazalky, když není, přidám trochu rajčat a je to bájo...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 6. 2011 11:32

    Tento recept je velice jednoduchý, ale moc dobrý. Někdy podávám i s celým pečeným česnekem, kdy ho pokapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a peču cca 30 minut v alobalu, taky dobrota ;-) foto přiloženo

  • Hanďulkáá | 7. 2. 2011 17:28

    Moc dobré a jednoduché.. budu dělat častěji

  • Zdenka Kocmichová | 28. 4. 2010 14:08

    Moc dobrá a jednoduchá mňamka. Hodnotím za 1.

  • Vendula Heckelová | 27. 8. 2008 10:15

    Dneska to zkusím, sem zvědavá, ale už teď se mi sbíhají sliny :o)))

  • Václav Kazda | 29. 3. 2008 13:11

    Právě jsme to snědli a bylo to výborné, i když poněkud olejnaté.Bazalku jsem nahradil oreganem.Děkuji:-)

  • Kristýna Dvořáková | 17. 3. 2008 17:02

    Omego Omego, ten česnek při krátkém osmažení ztratí štiplavost a spíš zesládne, takže ani palička na osobu není moc. U nás to s chutí snědí i oba synové (4 a 6 let). Takže česneku se ani vy ostatní nebojte:-).

  • Anonym | 29. 2. 2008 13:35

    aglio (cti alio) olio - cesnek olej :) ... ja posmazim predtym v oleji este jednu celu chilli papricku a je to moc dobre...

  • Eva Vlezdoprdelová | 18. 12. 2007 16:45

    ty špagety jsou moc dobré..

  • Ogiii | 28. 8. 2007 12:56

    Kristýýý je to fakt super.....jen jsem si k tomu přidala kousek točenýho salamu,ale je to fakt dobrý:)))

  • Anonym | 23. 8. 2007 11:49

    Kristýnko super...je to mňamka!

  • Květák | 1. 2. 2007 16:43

    nebude vadit když do toho přidam nějaké mleté masíčko ? Aby to mělo šmrnc?

  • Pietro | 23. 1. 2007 13:35

    al dente-znamena normalne uvarene a prave Italske,jsou s bazalkou.

  • Omega Omega | 19. 6. 2006 13:31

    No, sice česneku užívám sám opravdu nad míru, ale myslím že 1 hlava na osobu je vážně moc, mírnou štiplavost česneku mám rád, a tak postačí 1 - 2 hlavy lehce v olivovém oleji prohřát - nikoliv smažit a přimíchat do špaget - hotovo. Jan: Pravda, tento recept se opravdu nazývá správně Alio Olio.

  • Jan sec | 19. 2. 2006 15:21

    tyto spagety se v italii jmenuji alio olio akorat bez bazalky zkuste nahradit bazalku petrzelovou nati SEC JAN

  • Kuchařka on-line | 11. 1. 2006 18:48

    al dente - tento termín pochází z italštiny a znamená "na zoubek". Těstoviny uvařené do měkka, ale ještě pořád mírně tuhé. Viz. Slovník pojmů

  • Merla Johny | 11. 1. 2006 17:59

    co je al dente??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Bagely

Bagely

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

304
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
265
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
219
Musaka z cuket
Musaka z cuket
23
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Česnekové řízky na smetaně
Česnekové řízky na smetaně
Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Česnekové řízky v těstíčku
Česnekové řízky v těstíčku
Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Česnekové těstoviny se slaninou a…
Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Česnekové výhonky na slanině
Česnekové výhonky na slanině
  • Recepty.cz
  • Česnekové špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact