• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekové špagety
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové špagety

autor: kristynadvorakova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové špagety
Česnekové špagety
Česnekové špagety
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špagety
    • 4
      ks česnek
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička - ne stroužek). Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být dost - ve woku asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.
2
Podáváme bez sýra, ale proti gustu, žádný dišputát.
3
Poznámka: vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučuji použít kvalitní (zdravější) olivový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové fazolky s parmezánem

Česnekové fazolky s parmezánem

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:16

    Nebylo to špatnou volbou špaget? Měly by být kvalitní, to zaručuje i dobrý výsledek... I s masem či rajčaty to je dobré...

  • Tonto
    Tonto | 28. 7. 2014 09:20

    Nebyla to naše parketa, takže vařit znovu nebudeme. Ale to není chyba receptu, jen náš apetit :D

  • allena89
    allena89 | 2. 2. 2014 09:21

    Výborné, přidala jsem i cherry rajčata a kuřecí maso naložené v koření čína. Byla to naprosto luxusní pochoutka ještě i na druhý den.

  • monyjon | 16. 4. 2013 11:57

    opravdu moooooc dobre!!! !a druhy den po ohrati jeste lepsi ;)

  • MartikK
    MartikK | 12. 6. 2012 19:00

    Opravdu moc dobré. Podle rady z komentářů jsem také přidala drobně pokrájená rajčata, a i když jsem měla bazalku jen sušenou, nemělo to chybu.

  • techt | 17. 5. 2012 14:57

    Byl to dobrý jednoduchý oběd a sýrem jsme ho nekazily.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:40

    Já někdy místo bazalky, když není, přidám trochu rajčat a je to bájo...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 6. 2011 11:32

    Tento recept je velice jednoduchý, ale moc dobrý. Někdy podávám i s celým pečeným česnekem, kdy ho pokapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a peču cca 30 minut v alobalu, taky dobrota ;-) foto přiloženo

  • Hanďulkáá | 7. 2. 2011 17:28

    Moc dobré a jednoduché.. budu dělat častěji

  • Zdenka Kocmichová | 28. 4. 2010 14:08

    Moc dobrá a jednoduchá mňamka. Hodnotím za 1.

  • Vendula Heckelová | 27. 8. 2008 10:15

    Dneska to zkusím, sem zvědavá, ale už teď se mi sbíhají sliny :o)))

  • Václav Kazda | 29. 3. 2008 13:11

    Právě jsme to snědli a bylo to výborné, i když poněkud olejnaté.Bazalku jsem nahradil oreganem.Děkuji:-)

  • Kristýna Dvořáková | 17. 3. 2008 17:02

    Omego Omego, ten česnek při krátkém osmažení ztratí štiplavost a spíš zesládne, takže ani palička na osobu není moc. U nás to s chutí snědí i oba synové (4 a 6 let). Takže česneku se ani vy ostatní nebojte:-).

  • Anonym | 29. 2. 2008 13:35

    aglio (cti alio) olio - cesnek olej :) ... ja posmazim predtym v oleji este jednu celu chilli papricku a je to moc dobre...

  • Eva Vlezdoprdelová | 18. 12. 2007 16:45

    ty špagety jsou moc dobré..

  • Ogiii | 28. 8. 2007 12:56

    Kristýýý je to fakt super.....jen jsem si k tomu přidala kousek točenýho salamu,ale je to fakt dobrý:)))

  • Anonym | 23. 8. 2007 11:49

    Kristýnko super...je to mňamka!

  • Květák | 1. 2. 2007 16:43

    nebude vadit když do toho přidam nějaké mleté masíčko ? Aby to mělo šmrnc?

  • Pietro | 23. 1. 2007 13:35

    al dente-znamena normalne uvarene a prave Italske,jsou s bazalkou.

  • Omega Omega | 19. 6. 2006 13:31

    No, sice česneku užívám sám opravdu nad míru, ale myslím že 1 hlava na osobu je vážně moc, mírnou štiplavost česneku mám rád, a tak postačí 1 - 2 hlavy lehce v olivovém oleji prohřát - nikoliv smažit a přimíchat do špaget - hotovo. Jan: Pravda, tento recept se opravdu nazývá správně Alio Olio.

  • Jan sec | 19. 2. 2006 15:21

    tyto spagety se v italii jmenuji alio olio akorat bez bazalky zkuste nahradit bazalku petrzelovou nati SEC JAN

  • Kuchařka on-line | 11. 1. 2006 18:48

    al dente - tento termín pochází z italštiny a znamená "na zoubek". Těstoviny uvařené do měkka, ale ještě pořád mírně tuhé. Viz. Slovník pojmů

  • Merla Johny | 11. 1. 2006 17:59

    co je al dente??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Makovec V.

Makovec V.

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

75
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
61
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
51
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
41
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Česnekové řízky na smetaně
Česnekové řízky na smetaně
Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Česnekové řízky v těstíčku
Česnekové řízky v těstíčku
Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Česnekové těstoviny se slaninou a…
Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Česnekové výhonky na slanině
Česnekové výhonky na slanině
  • Recepty.cz
  • Česnekové špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact