• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekové brambory II.
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové brambory II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové brambory II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 250
      ml smetana
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme. Opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Ne moc tlusté, ani tenké.
2
Na plech nebo pekáč dáme trochu oleje a na něj poklademe plátky brambor.
3
Osolíme, okmínujeme, dáme muškátový oříšek - můžeme více, je to chutnější. Rozmačkáme česnek a celý ho nasypeme rovnoměrně na brambory a nakonec zalejeme smetanou.
4
Nejlépe pečeme v horkovzdušné troubě, ale pokud není, můžeme i v normální. Zpočátku pečeme pozvolna a když se brambory trošku ve smetaně podusí, tak dáme troubu na plno - tedy 250 °C a pečeme do zlatova.
5
Vynikající příloha k minutkám nebo kuřeti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené česnekové brambory s těstovinami

Smažené česnekové brambory s…

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové fazolky s parmezánem

Česnekové fazolky s parmezánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla Korábová | 16. 4. 2007 20:59

    Tak to tedy zní také velmi zajímavě.Já to dělám podobně jen vše dávám do alobalu.Každou porci zvlášť.Je to také lahůdka.

  • Vlasta Vejvodova | 2. 3. 2007 11:58

    Dělam podobně,brambory na kolečka,osolit,opepřit,okmínuji,položím cibuli nakrájenou na měsíčky,pokladu nalkepanou krkovičkou,osolím,opepřím,položím opět brambory,osolím,opepřím,okmínuji,zaleji smetanou a dam pect.Sul a pepř vždy přimeřeně :0)Je to neskutečně vynikající.

  • Pavla Korábová | 27. 2. 2007 10:32

    Jsem velmi ráda,že Vám brambory chutnají.A nejen Vám ,ale i celé rodině.Díky.

  • Jana Nesvadbová | 30. 1. 2007 19:33

    Opravdu chutné a vydatné, dělala jsem k věčeři jen se zeleninovým salátem a u rodiny jsem uspěla

  • Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:44

    Takto dělám brambory v římském hrnci, jen nedávám muškátový oříšek. Je to krásně nasáklé a moc dobře se to papá. Tak 20 minut před koncem sundám víko hrnce a dopékám bez něj.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Drcený kmín Muškátový oříšek Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Krůta po americku

Krůta po americku

Feferonový salát

Feferonový salát

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

130
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
24
Švestková povidla
Švestková povidla
23
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Česnekové brambory II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact