• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekové brambory II.
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové brambory II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové brambory II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 250
      ml smetana
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme. Opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Ne moc tlusté, ani tenké.
2
Na plech nebo pekáč dáme trochu oleje a na něj poklademe plátky brambor.
3
Osolíme, okmínujeme, dáme muškátový oříšek - můžeme více, je to chutnější. Rozmačkáme česnek a celý ho nasypeme rovnoměrně na brambory a nakonec zalejeme smetanou.
4
Nejlépe pečeme v horkovzdušné troubě, ale pokud není, můžeme i v normální. Zpočátku pečeme pozvolna a když se brambory trošku ve smetaně podusí, tak dáme troubu na plno - tedy 250 °C a pečeme do zlatova.
5
Vynikající příloha k minutkám nebo kuřeti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené česnekové brambory s těstovinami

Smažené česnekové brambory s…

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové fazolky s parmezánem

Česnekové fazolky s parmezánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla Korábová | 16. 4. 2007 20:59

    Tak to tedy zní také velmi zajímavě.Já to dělám podobně jen vše dávám do alobalu.Každou porci zvlášť.Je to také lahůdka.

  • Vlasta Vejvodova | 2. 3. 2007 11:58

    Dělam podobně,brambory na kolečka,osolit,opepřit,okmínuji,položím cibuli nakrájenou na měsíčky,pokladu nalkepanou krkovičkou,osolím,opepřím,položím opět brambory,osolím,opepřím,okmínuji,zaleji smetanou a dam pect.Sul a pepř vždy přimeřeně :0)Je to neskutečně vynikající.

  • Pavla Korábová | 27. 2. 2007 10:32

    Jsem velmi ráda,že Vám brambory chutnají.A nejen Vám ,ale i celé rodině.Díky.

  • Jana Nesvadbová | 30. 1. 2007 19:33

    Opravdu chutné a vydatné, dělala jsem k věčeři jen se zeleninovým salátem a u rodiny jsem uspěla

  • Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:44

    Takto dělám brambory v římském hrnci, jen nedávám muškátový oříšek. Je to krásně nasáklé a moc dobře se to papá. Tak 20 minut před koncem sundám víko hrnce a dopékám bez něj.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Drcený kmín Muškátový oříšek Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

110
Dýňová tortila
Dýňová tortila
94
Máslové řízky
Máslové řízky
80
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Česnekové brambory II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact