• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
Napište svůj komentář k receptu

Česneková polévka v chlebu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková polévka v chlebu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks česnekové výhonky
    • 1
      ks chleba (Kulatý bochník chleba)
    • sůl
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a najemno posekaný česnek. Zalijeme litrem vody, když začne vřít, přidáme masový bujón. Polévku dochutíme solí a polévkovým kořením a vmícháme do ní rozšlehaná vejce. Dobře povaříme. Připravíme si "misku" z chleba. Vršek skrojíme jako pokličku a vydlabeme větší část chlebové střídky. Do vzniklé prohlubně lijeme polévku. Servírujeme na polévkovém talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 2. 11. 2013 13:48

    Bujón? to je pěkný humus :) fuj. Naučte se vařit bez bujónu!

  • Patrick Schmitt | 20. 10. 2007 23:27

    Chutná to výborně, ale 2 vajíčka...Zdálo se mi to hned od začátku moc, nicméně poprvé jsem je tam dal a uz nikdy víc. polévka bylo samé vajíčko, nestačil jsem z ní lovit kusance vejce. Tak půl vejce je na litr až až. Do chleba si polévku nedávám z časových důvodů. Zato si na pánvičce osmahnu drobné kostky chleba a až je polévka hotová přidám si je tam...prostě klasika. Jinak tu někdo říkal, že by tam dal mnohem méně česneku...je to věc chuti. Já tam nedávám tu nať a kompenzuji to klasickými stroužky česneku, takže si tam dávam aspon tak 6 stroužků a skoro je ani necítím. Zaleží i na tom, jak dlouho polévku vaříme. Čím déle se vaří tím méně je česnek důrazný.

  • Valentinka I. | 7. 7. 2007 19:59

    Před chvílí jsem jí servírovala a p. Prokopcová má pravdu... Chléb z trouby nemá chybu. Je nádherně křupavý a voní. Pro příště zkusím dát do chlebu i guláš. Myslím, že to bude delikatesa. Děkuji za nápad.

  • Soňa Prokopcová | 3. 11. 2006 17:18

    Ještě lepší je, když do ní - ještě když je horká dáte pár kostek aidamu - vytvoří se na dně skvělá komninace chutí - jo a ten chleba bude báječně křupat, když ho před tím dáte na 5 min. do vyhřáté trouby - je to fakt bašta!!! U nás se můžou po ní utlouct.....

  • Elis | 3. 12. 2005 14:08

    Vynikajicí polévka, rychla příprava...Jen bych dala pouze 2 stroužky česneku.

  • Pavel Slaby | 4. 3. 2005 07:49

    Měl jsem pravdu,opravdu skvělý recept,nejen na kocovinku.

  • Pavel Slabý | 18. 1. 2005 14:42

    Ta bude super po tahu, určitě jí vyzkouším. Slaboň ml.

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 17:05

    Chleba se nerozmoci, pokud tu polevku v nem teda nenechate stat cely den. Mel by to byt maly chleba, pro jednu osobu. Stridku nevydlabavate vsechnu, ale tu co tam zustane tak dlabete lzickou uz s polevkou. Postupne se da ujidat i kurka. Je to moc dobre a hodne syte.

  • Božena Červenková | 24. 11. 2004 15:59

    Ten chleba se polévkou nerozmočí? A co pak s ním? Má se sníst, nebo vyhodit?Pokud jde o přípravu chleba, tak po namočení 1 a půl krajíce chleba použiju i vodu ve které byl namočený, nebo do těsta přidám jen chleba?

  • Jana Bachurová | 24. 10. 2004 19:16

    Chleba1kg hl.mouky,10 lžic vody, trochu cukru, kostka droždí, 3 lžičky kmínu.3 lžičky soli, Do 1 litru vody nakrájíme 1a půl krajíce chleba necháme 4 hodiny namočený, já nechala hodinu jde to taky. Zaděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Na plech alobal nemastíme, pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na nižší stupeň podle toho jak vám peče trouba.

  • Petra P. P. | 27. 9. 2004 19:17

    Fantasticka polevka a bleskova priprava, manzel (Australan) ji naporsto miluje. Diky!Osobne, my zbastime i chlebovou misku, cimz se odprostime od myti nadobi.

  • venda | 13. 8. 2004 21:12

    Chtela jsem se zeptat co se děla pak s tím chlebem. děkuji

  • Kut Mut | 5. 4. 2004 20:29

    Česnekačky miluju a tady ta je taky dobrá.Doporučuju všem,co si tohle přečtou. LEPŠÍ NEŽ V RESTAURACI

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnekové výhonky Chleba Cibule Masox Polévkové koření Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Dušené zelí
Dušené zelí
19
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact