• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česneková plec
Napište svůj komentář k receptu

Česneková plec

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková plec
Česneková plec
Česneková plec
Česneková plec
Česneková plec
Česneková plec
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová plec
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g česnek oloupaný
    • 0,50
      kostka masox nebo masox
    • 400
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran dozlatova, aby mělo pěknou kůrčičku. Po osmažení vhodíme rozmačkaný česnek jen krátce orestovat, přidáme vařící vodu a rozdrobený bujon. Použít můžeme i zeleninový nebo masový vývar. Zaklopíme a necháme péct nebo dusit doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Během přípravy se nám tekutina zredukuje na výbornou omáčku, kterou pak plátky masa na talíři přelijeme.
2
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo s bramborovým knedlíkem, noky, rýží nebo těstovinami.
3
* Pokud máme rádi více omáčky a ne jen sos, tak můžeme přidat trochu více vody ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a necháme provařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Česneková plec se žampiony

Česneková plec se žampiony

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladyus | 28. 4. 2017 17:33

    Do základu jasně patří i cibule :-)

  • Klára | 19. 1. 2016 12:10

    Výborné :-* Někdy zkusím s těma houbama :-)

  • janka | 23. 4. 2014 13:25

    byla to mnamka :-P

  • Jíchová | 11. 1. 2014 11:52

    Dělám stejně a někdy přihodím i houby. Fakticky boží a jednoduchý.

  • Marta | 1. 3. 2013 10:24

    Večeře byla výborná.Než jsem se nadála bylo hotovo,jen jsem omáčku trochu naředila a zahustila moukou,protože jsme omáčkoví.Se šťouchanými brambory to byla mňamka.Děkuji :-)

  • Kožíšková Edita | 29. 5. 2012 14:52

    Maso nemělo jedinou chybičku!! Bohužel jsem si špatně přečetla recept a bujon nadrobila celý a měla jsem sosík příšerně slaný, že jsem z něj musela udělat omáčku. Nakonec jsme si stejně pochutnali opravdu znamenitě a recept zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Bohunka | 28. 11. 2011 12:17

    Můžu vřele doporučit, je to výýýýýýborné masíčko :-P :-* . K masu jsem udusila listový špenát a s knedlíkem to byl skvělý obídek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Masox Olej Pepř mletý Sůl Vařící voda Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

61
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
21
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
15
Sladké pirohy
Sladké pirohy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Česneková minutka
Česneková minutka
Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu
Česneková Niva v rakouském špeku nebo…
Česneková omáčka
Česneková omáčka
Česneková plec se žampiony
Česneková plec se žampiony
Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Česneková polévka III.
Česneková polévka III.
  • Recepty.cz
  • Česneková plec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact