• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekačka po prababičce
Napište svůj komentář k receptu

Česnekačka po prababičce

autor: Tonic
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekačka po prababičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Polévka
    • 1
      ks česnek střední palička
    • 1
      ks zasmážka
    • 2
      kostka masox bylinkový
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička sůl
  • Kaše
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Příprava polévky: do 2 l hrnce (či kastrolku) dáme vařit cca 1,7 l vody společně s vodou dáme do hrnce 2 masoxy, a lžíci sádla. Jakmile nám voda přejde varem, přidáme do ní rozmačkané stroučky česneku. Promícháme a přidáme zásmažku. Zásmažku přidáváme pomalu, aby se nám v polévce nevytvořily hrudky. Necháme pozvolna vařit cca 20-25 minut. Polévku můžeme dochutit vegetou.
2
Příprava kaše: oloupané brambory rozkrájíme na kostičky o velikosti cca 1,5 cm, dáme vařit jen s trochou soli. Mezitím si dáme na sádle smažit jemně nakrájenou cibulku. Z uvařených brambor slijeme vodu a přidáme osmaženou cibulku včetně sádla. Brambory rozmačkáme a přidáme ohřáté mléko a 2 lžíce másla.
3
Do hlubokého talíře dáme na dno (jak kdo má rád) 3-4 lžíce bramborové kaše. Přes kaši přelijeme polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Vynikajíci jáhlová česnekačka

Vynikajíci jáhlová česnekačka

Maminčina česnekačka

Maminčina česnekačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tom | 2. 10. 2011 10:58

    Fuj.To není ani bramboračka,ani česnečka...to není nic...leda hnus jakýsi.To bych nedal ani do pusy....

  • marie mateju | 24. 5. 2009 11:45

    Vařila jsem vývar z kostí a našla jsem tuto zajímavou polívku,tak jsem použila ten vývar místo bujonu. Jinak jsem vařila dle receptu.Výnikající polevka.

  • Oldřich Gargulák | 11. 8. 2008 16:36

    Nechval dne před večerem a nepiš komentáře než ochutnáš!!! Sire, omlouvám se za unáhlené hodnocení. Hádal jsem, jak asi jídlo vzniklo, zda se nejedná o válečné jídlo (samozřejmě míň tuků), nebo o farmářskou snídani v době senoseče nebo žní. Nakonec jsem polévku uvařil téměř podle receptu (ušetřil 1 hrnec, přihodil hrst mariánky). Kaše jsem uvařil více - i jako přílohu k masu. Nakonec špagátem vytvarovaný biftek z argentinského býčka místo na pánvi skončil znovu v lednici, protože jak píše autor, kaše bylo málo!!! Já mám k bramborové kaši rád chleba (ale musí být tvrdý, skoro suchý), tak jsem si přikrajoval. Bez zásmažky by to také nebylo ono. Někdo to nejspíš vylepší uzeným, nebo uzeninou, proč ne, ale není to nutné. Je to Ia bašta! ...Dovolil jsem si recept trochu upravit a dát do nových jako: ČESNEČKA PO PRABABIČCE PODLE SIRA

  • Oldřich Gargulák | 11. 8. 2008 16:32

    Nechval dne před večerem a nepiš komentáře než ochutnáš!!! Sire, omlouvám se za unáhlené hodnocení. Hádal jsem, jak asi jídlo vzniklo, zda se nejedná o válečné jídlo (samozřejmě míň tuků), nebo o farmářskou snídani v době senoseče nebo žní. Nakonec jsem polévku uvařil téměř podle receptu (ušetřil 1 hrnec, přihodil hrst mariánky). Kaše jsem uvařil více - i jako přílohu k masu. Nakonec špagátem vytvarovaný biftek z argentinského býčka místo na pánvi skončil znovu v lednici, protože jak píše autor, kaše bylo málo!!! Já mám k bramborové kaši rád chleba (ale musí být tvrdý, skoro suchý), tak jsem si přikrajoval. Bez zásmažky by to také nebylo ono. Někdo to nejspíš vylepší uzeným, nebo uzeninou, proč ne, ale není to nutné. Je to Ia bašta! ...Dovolil jsem si recept trochu upravit a dát do nových jako: ČESNEČKA PO PRABABIČCE PODLE SIRA

  • Oldřich Gargulák | 10. 8. 2008 19:55

    Proč ta zásmažka, když se to zahustí bramborovou kaší? A zásmažka do horké polévky? Hmmm... Kaše více než polévky=omáčka? Jen co dojím GULÁŠOVOU POLÉVKU PO ANGLICKU, tak vyzkouším. Proč myslíte, že Sir Tonic je poddaný Jejiho Veličenstva?

  • Mila Tischer | 10. 8. 2008 18:48

    Cesnecku taky delam z vody z varenych brambor, brambory na male kousicky nakrajene tam nechavam byt, pridavam taky lzici sadla, a hlavne majoranka. Jednou jsem kdesi jedla posypanou strouhanym syrem, od te doby pridavam vzdycky strouhany syr, je jedno jaky.

  • Dana | 7. 11. 2006 12:00

    To vypadá dobře, určitě brzo vyzkouším.

  • Di | 7. 11. 2006 07:51

    Za mého mládí se u nás čenekačka dělala jenom z vody z brambor. Stačilo trochu omastit a přidat česnek. To Vy asi, Sire Toníku, v A nglii neznáte.

  • Věra | 6. 11. 2006 13:17

    Brambory stejně vrátíte vlastně zpátky do té vody s česnekem. Když přidáte vývar z brambor je lepší chuť polévky. Když vařím hovězí maso, tak vývar též použiji na polévku i když dělám zeleninovou, ale to je myslím i Váš problém, chtěla jsem Vám dát jen dobrou radu dle mých zkušeností....milý Sire. :-))

  • Sir Tonic | 6. 11. 2006 12:25

    Zensky, delate cesnekacku, nebo bramboracku ??

  • Sir Tonic | 6. 11. 2006 12:24

    Tak kazit polívku !! co na to rict ??

  • D K | 6. 11. 2006 11:46

    Taky bych vodu z brambor použila do polévky

  • Věra | 6. 11. 2006 10:36

    Myslím, že je škoda vylité vody z uvařených brambor.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Máslo Masox Mléko Sádlo Sůl Zasmážka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Broskvový dort

Broskvový dort

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

36
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
29
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
28
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
28
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
25
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Česnekačka po prababičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact