• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
Napište svůj komentář k receptu

Česnek v oleji

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnek v oleji
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek Oloupané stroužky
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Stroužky česneku hustě poskládáme do malých lahviček, zalejeme olejem a sterilujeme 20 minut při 85 °C nebo 15 minut při varu.
2
Takto připravený česnek ztratí ostrou chuť, ale olej je velmi jemně ochucený, použije se na ochucení jídel a salátů a česnek je vhodný také do salátů i na přímou konzumaci. Je dobrý hlavně pro lidi s citlivým žaludkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený česnek

Pečený česnek

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:20

    Ešte ma napadla jedna vec : riziko hrozí najmä pri potravinách obsahujúcich bielkoviny : mäso ( aj mäsové výrobky!) , ryby a strukovinové konzervy.

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:18

    Cesnak v oleji nakladala už moja babička a ešte chvalabohu žijeme všetci v pohode, asi preto, že toxíny C. botulinum sú citlivé na teplo, k ich inaktivácii dochádza zahriatím na teplotu 80 st.C po dobu 10 minút alebo iným ekvivalentným spôsobom. A keďže ja sterilizujem všetko pri bode varu, tak je to v pohode. Všetky otvorené konzervy sa majú uchovávať v chladničke ako píše Adél, a okrem toho, zavárame cesnak do malých fľaštičiek ,takže sa skontumuje naraz. Okrem toho, prítomnosť botulotoxínu je jasná a každý vie ( mal by ) , že konzervy s vydutým viečkom ( bombáže ) a so zle uzavretým viečkom nekonzumujeme!!!

  • Adél | 11. 7. 2007 10:13

    jenže každý rozumný člověk ten naložený česnek uchovává v ledničce :-)

  • palinto | 10. 7. 2007 22:13

    POZOR!!! CESNAK V OLEJI MôŽE BYŤ ŽIVOTU NEBEZPEČNÝ!!! VIZ. ČLÁNOK NA TOMTO ODKAZE: http://www.food-info.net/cz/qa/qa-fp64.htm

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:24

    Ďakujem za radu, bazalku mám veľmi rada v kuchyni, pestujem si ju doma, takže mám vždy čerstvú. Vyskúšam.

  • Eva Furianová | 27. 2. 2006 23:51

    Terezka,mám ten istý recept, ale ja som ho vylepšila ešte bazalkou a žeruchou. Cesnak nadobudne výbornú bylinkovú chuť.1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

70
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
12
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact