• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzených vepřových ocásků
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka z uzených vepřových ocásků

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks uzené maso - masité vepřové uzené ocásky
    • 1
      miska kořenová zelenina : mrkev, celer, petržel
    • sůl
    • 8
      ks pepř celý
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření 1 -
    • 1
      ks česnek
    • zelená nať petržele, pažitky, celeru... dle chuti
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na slanost ocásků) a přilijeme cca litr vody, přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a na mírném ohni zvolna vaříme do změknutí masa. Zhruba po půl hodině vaření vyndáme z polévky zeleninu na talíř, aby se nám nerozvařila a zůstala na skus.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Po změknutí masa ocásky vyndáme a vývar přecedíme do jiného hrnce. Do vývaru přidáme na menší kousky pokrájenou zeleninu (kdo moc zeleninu nemusí, přidá jen část), obrané a na menší kusy pokrájené maso z ocásků, nastrouhaný nebo rozetřený zbytek česneku, jemně nasekanou zelenou nať dle chuti a polévku necháme přejít varem. Dle chuti dosolíme a opepříme
3
Do polévky jako zavářku volíme dle chuti: předem vařenou rýži, tarhoňu, chlebové krutony nebo v polévce nakonec zavaříme dvě mírně rozšlehaná vejce. Případně si v polévce se zeleninou povaříme dvě středně velké oloupané brambory, které vyndáme se zeleninou a poté pokrájíme do hotové polévky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnečka s hovězím

Česnečka s hovězím

Česnečka

Česnečka

Česnečka z uzeného kolene

Česnečka z uzeného kolene

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Česnečka
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Kořenová zelenina Nové koření Pepř celý Sůl Uzené maso Voda Zelená nať

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

82
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
64
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
41
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených žeber
Česnečka z uzených žeber
Česnečka z Vysočiny
Česnečka z Vysočiny
Česneková bageta
Česneková bageta
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzených vepřových ocásků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact