• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzených kostí
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka z uzených kostí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených kostí
Česnečka z uzených kostí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g uzené kosti
    • 1
      ks cibule
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 3
      hrst kořenová zelenina
    • 4
      ks brambory
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžička polévkové koření
    • chleba starší
    • 100
      g sýr
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme na původní míru. Vaříme asi 2,5 hodiny.
2
Oloupeme a posekáme cibuli, utřeme česnek a očistíme a nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu a osmažíme na oleji. Přidáme do polévky a vaříme. Taktéž přidáme nové koření, kmín a sůl. Mezitím si oloupeme a pokrájíme na kostičky brambory, které vložíme do polévky. Jamkile jsou brambory měkké, rozšleháme vejce, vlijeme a chvilku povaříme.
3
Na pánvi si mezitím na oleji a másle opečeme na kostky nakrájený starší chléb, vysušíme jej ubrouskem a dáme na talíře či do misek, na něj nasypeme dle chuti petrželku a tvrdý sýr.
4
Polévku dochutíme maggi, popř. solí či vegetou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených vepřových ocásků

Česnečka z uzených vepřových ocásků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 15. 11. 2010 19:13

    Chléb můžeme opražit na suché pánvi nebo v troubě na plechu.

  • gejitkaM | 8. 11. 2010 11:30

    hmm chutná skvěle :-)

  • Anonym | 20. 10. 2006 15:11

    zní to dobře

  • Petra | 14. 7. 2006 10:12

    skvělá, jen my žlučníkáři si chleba opečeme v topinkovači

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chleba Cibule Kmín Kořenová zelenina Nové koření Petrželka Polévkové koření Sůl Sýr Uzené kosti Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Česnečka trochu jinak
Česnečka trochu jinak
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených vepřových ocásků
Česnečka z uzených žeber
Česnečka z uzených žeber
Česnečka z Vysočiny
Česnečka z Vysočiny
  • Recepty.cz
  • Česnečka z uzených kostí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact