• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka pana Fořta

autor: Jiberry
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka pana Fořta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • mrkev
    • celer
    • česnek
    • vejce
    • tvrdý sýr Eidam
    • kmín
    • sůl
    • podravka Eventuálně zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí být, ale polévka má pak lepší chuť, jen pak opatrně se solí, bujón je slaný sám o sobě) a uvaříme doměkka.
2
Rozšleháme vejce a vlijeme je do právě vypnuté polévky, okamžitě zakryjeme poklicí a necháme pár minut stát. Vejce tak udělá krásné "obláčky". Polévku dochutíme podravkou nebo vegetou apod., čerstvě utřeným česnekem podle chuti.
3
Horkou naléváme do talířů s kupičkou strouhaného eidamu. Sýr se v horké polévce krásně rozpouští a je to fakt vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Uzená řezanka pana Kavalíra

Uzená řezanka pana Kavalíra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Berýšek | 18. 7. 2012 16:09

    Výborná, u nás se dožadují opakování. Z vejce jsou krásné "obláčky" a ten sýr je tam fomózní :-)

  • Lucie | 17. 1. 2011 16:25

    Polevku podle Vaseho receptu jsem si udelala,jen jsem si ji trosku vylepsila na kostky nakrajenou sunkou a musim rict,ze je vyborna!

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:39

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:38

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Anonym | 4. 10. 2007 12:18

    Ach jo, tady se zase někdo babrá v blbostech... Snad chtěl autor specifikovat, že je v polévce česnek, ne? A ty diskuse o tom, co je a není pravé...

  • Simona Meisnerová | 4. 9. 2007 14:31

    Do pravé česnečky nepatří zelenina!!!!!

  • Jitka Bublová | 5. 1. 2006 10:32

    Množství česneku záleží jednak na chuti, někdo rád ostřejší, jiný ne, a jednak na druhu česneku. Ten čínský, kterého jsou plné supermarkety, je chutí i vůní mnohem slabší, než česnek český, ale ten se už v obchodem vyskytuje hodně málo. Já to řeším tak, že vařit s polévkou dám utřené tak 2 - 3 stroužky, po uvaření polévku ochutnám a přidám čerstvý utřený stroužek nebo dva, ev. dosolím nebo přidám podravku apod. Je to fakt výhradně na tom, co komu chutná. Přeju příjemné vaření a doufám, že bude chutnat.

  • Honza | 5. 1. 2006 09:47

    No a kolik toho česneku? To víte, muži to nemají v oku.. :-)

  • Jitka Bublová | 4. 1. 2006 13:21

    Záleží na osobní chuti, já dávám brambor asi jako do bramboračky, ale na malé kousky, 1 mrkev, kousek celeru. Zeleniny nedávám moc, právě aby nepotlačila chuť česneku a sýra. Tahle polévka patří u nás k velmi oblíbeným, je jednoduchá na přípravu a přitom chuťově super, a taky hezky vypadá díky vaječným obláčkům.

  • Alia | 15. 12. 2005 06:55

    V jakem pomeru brambory k mrkvi a k celeru, vim, ze na vahu je to blbost, ale abych z toho pak nemela "bramborovou", "mrkvovou", "celerovou" polevku. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Kmín Mrkev Podravka Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Salámový dort

Salámový dort

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
15
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se…
14
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Makové palačinky s citronovým tvarohem
Makové palačinky s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact