• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
Napište svůj komentář k receptu

Česnečka pana Fořta

autor: Jiberry
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnečka pana Fořta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • mrkev
    • celer
    • česnek
    • vejce
    • tvrdý sýr Eidam
    • kmín
    • sůl
    • podravka Eventuálně zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí být, ale polévka má pak lepší chuť, jen pak opatrně se solí, bujón je slaný sám o sobě) a uvaříme doměkka.
2
Rozšleháme vejce a vlijeme je do právě vypnuté polévky, okamžitě zakryjeme poklicí a necháme pár minut stát. Vejce tak udělá krásné "obláčky". Polévku dochutíme podravkou nebo vegetou apod., čerstvě utřeným česnekem podle chuti.
3
Horkou naléváme do talířů s kupičkou strouhaného eidamu. Sýr se v horké polévce krásně rozpouští a je to fakt vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Uzená řezanka pana Kavalíra

Uzená řezanka pana Kavalíra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Berýšek | 18. 7. 2012 16:09

    Výborná, u nás se dožadují opakování. Z vejce jsou krásné "obláčky" a ten sýr je tam fomózní :-)

  • Lucie | 17. 1. 2011 16:25

    Polevku podle Vaseho receptu jsem si udelala,jen jsem si ji trosku vylepsila na kostky nakrajenou sunkou a musim rict,ze je vyborna!

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:39

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Kachna | 6. 12. 2007 10:38

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  • Anonym | 4. 10. 2007 12:18

    Ach jo, tady se zase někdo babrá v blbostech... Snad chtěl autor specifikovat, že je v polévce česnek, ne? A ty diskuse o tom, co je a není pravé...

  • Simona Meisnerová | 4. 9. 2007 14:31

    Do pravé česnečky nepatří zelenina!!!!!

  • Jitka Bublová | 5. 1. 2006 10:32

    Množství česneku záleží jednak na chuti, někdo rád ostřejší, jiný ne, a jednak na druhu česneku. Ten čínský, kterého jsou plné supermarkety, je chutí i vůní mnohem slabší, než česnek český, ale ten se už v obchodem vyskytuje hodně málo. Já to řeším tak, že vařit s polévkou dám utřené tak 2 - 3 stroužky, po uvaření polévku ochutnám a přidám čerstvý utřený stroužek nebo dva, ev. dosolím nebo přidám podravku apod. Je to fakt výhradně na tom, co komu chutná. Přeju příjemné vaření a doufám, že bude chutnat.

  • Honza | 5. 1. 2006 09:47

    No a kolik toho česneku? To víte, muži to nemají v oku.. :-)

  • Jitka Bublová | 4. 1. 2006 13:21

    Záleží na osobní chuti, já dávám brambor asi jako do bramboračky, ale na malé kousky, 1 mrkev, kousek celeru. Zeleniny nedávám moc, právě aby nepotlačila chuť česneku a sýra. Tahle polévka patří u nás k velmi oblíbeným, je jednoduchá na přípravu a přitom chuťově super, a taky hezky vypadá díky vaječným obláčkům.

  • Alia | 15. 12. 2005 06:55

    V jakem pomeru brambory k mrkvi a k celeru, vim, ze na vahu je to blbost, ale abych z toho pak nemela "bramborovou", "mrkvovou", "celerovou" polevku. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Kmín Mrkev Podravka Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Americká pizza

Americká pizza

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

155
Klasické lečo
Klasické lečo
96
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
85
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
61
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
57
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Česnečka pana Fořta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact