• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Napište svůj komentář k receptu

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      kg paprika mix
    • 1
      kg rajčata loupaná
    • 0,50
      kg cibule
    • 5
      ks mrkev velké
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 3
      sklenice kečup - jemný malé
    • 6
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      plechovka ananasový kompot i s nálevem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice i s nálevem

Postup přípravy receptu

1
Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Mini pizzy s ančovičkami a cuketou

Mini pizzy s ančovičkami a cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xluciferka | 6. 11. 2014 13:34

    Přidávám vše najednou, ne postupně a jelikož máme rádi pikantní, přidávám zázvor, má to s ním ještě lepší šmrnc (sušený nebo čerstvý, množství dle chuti, ale sušeného určitě celý sáček). Jinak opravdu perfekní recept, lze přidat i fazole. Uncle Bens zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a mohu všem jen doporučit. 8-)

  • abygail | 21. 8. 2014 10:26

    ...jo ještě bambusové výhonky se nahrazují kedlubnem, ne zelím!!! zelí změkne, tedy listy, kdežto kedlubna si udrží konzistenci i tvar - samozřejmě že jde rozvařit i kedlubnu..... :-P

  • abygail | 21. 8. 2014 10:22

    Jo tak tohle se nejvíc přibližuje (i s tím jedním komentářem pod receptem=složení) tomu co dělám. Opět nepoužívám worcester...zkusím příště, je doba!!! Jiné poměry, ale to je o chuti a místo kečupu rajčatové pyré, nebo protlak.

  • arote | 19. 8. 2014 09:19

    složení Uncle Ben's Sweet & Sour: voda,rajčata (17%); cukr,cibule,ananas (6%); ocet,mrkev (5%); kukuřičný škrob, červená paprika (3%); celer, červená paprika (3%); bambusové výhonky (2%); tamarindový džus, jedlá sůl, barvivo (paprikový extrakt), koření Bambus lze nahradit bílým zelím 1/4-1/2kg. Pokud se nepřevaří, lze dosáhnout shodné barvy a křehkosti. Bambus stejně jako zelí je téměř bez chuti a energie. Ocet ~6-8 lžic. Ocet zvyšuje kyselost a jako kompenzace je třeba navíc ~1lžíce cukru. Je-li žádoucí větší zahuštění (náhrada za kukuřičný škrob), pak se osvědčila 1 střední brambora nakrájená na kostičky a rozmixovaná s vývarem a lžičkou hladké mouky.

  • Anna Vobroučková | 18. 8. 2010 18:47

    Tento recept dělám už několik let ,je výborný,na špagety,pizzu,pod maso nebo jen tak s rohlíkem.Dávám velkou 1.

  • Jindra | 5. 9. 2007 09:04

    Místo kukuřice a ananasu jsem dala houby, neb se letos urodilo.A když Asie, tak je dobré přidat lžičku kurkumi či kari koření, získá hned zajímavou chuť i barvu.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:30

    Tak dnes ke směsi do špaget jsem načala první sklenici a musím napsat, že to je výtečná bašta, mnohem lepší, než co jsem dělala dosud. Jasná jednička:-))

  • Ivana Přikrylová | 15. 8. 2006 15:38

    Recept jsem vyzkoušela, měli jsme ho dovolené na jachtě, všem moc chutnal, dávám za jedna

  • Jana Kutačová | 24. 7. 2006 08:32

    Myslím,že to je od Vás Peťko,tento receptík a moc děkuji.Myslím,že se mi téměř první zavařovací pokus velice vydařil.:o)

  • Marie Filipová | 6. 6. 2006 14:17

    Dík za recept,určitě vyzkouším.Dělám podobný,ale tento je více"vychytaný".

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 06:53

    Už aby ta zeleninka byla levnější.Letos je to poprvé,co mám nepřekonatelnou chuť zavařovat a tenhle Uncle Bens vypadá senzačně a ten ananas v tom..mňamka!.:o)

  • Jana Kozlová | 29. 5. 2006 13:03

    díky moc v létě určitě vyzkouším mám jinou variaci takže letos změníme a přidáme k již zavařeným na obměnu aby bylo co dávat na masíčko a těstoviny.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 11:29

    Moc díky, na tohle už se těším:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Česnek Cibule Cuketa Cukr Kečup - jemný Mrkev Nakládaná kukuřice Paprika Rajčata Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
46
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact