• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • České buchty
Napište svůj komentář k receptu

České buchty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 51
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané a voňavé kynuté buchty naplněné povidly ovoněnými kapkou rumu jsou nejlepší bohatě poprášené moučkovým cukrem.

Suroviny

12 porce
    • 20
      g droždí
    • 100
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko teplé
    • 550
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 25
      g rozpuštěné máslo do pekáče na obalení buchet
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • sůl
  • náplň
    • 400
      g povidla tuhá
    • 2
      lžíce tuzemák
  • na dokončení
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce smetana 12%
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do mísy kuchyňského robota nebo do velké mísy nasypte zbylý cukr, mouku, citronovou kůru a špetku soli, vše promíchejte. Přilijte vzešlý kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Hákem za nízké rychlosti nebo vařečkou vypracujte hladké měkké těsto. Zpracovávejte ho alespoň 10 minut.
3
Jinou mísu vytřete olejem a přendejte do ní těsto a vytvořte z něj bochánek. Zakryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě kynout minimálně hodinu a půl. Povidla nechte v pokojové teplotě povolit a metlou promíchejte s tuzemákem. Pekáč vylijte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na 200 °C.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

4
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a rozdělte na 12 (16 či 20) stejných dílů. Každý roztáhněte na placku a doprostřed dejte lžíci povidel. Okraje opatrně spojte nad povidly tak, aby vznikla kulatá buchta. Obalte ji v másle v pekáči a pokračujte s ostatními kousky. Skládejte je těsně vedle sebe (3 x 4, 4 x 4 nebo 5 x 4). Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.
5
Do předehřáté trouby vložte buchty, teplotu snižte na 180 °C a pečte dozlatova, asi 30 minut. Mezitím promíchejte rozpuštěné máslo s tuzemákem a smetanou. Hotové horké buchty směsí potřete a vychladlé pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty s ořechovou drobenkou

Buchty s ořechovou drobenkou

Povidlové buchty

Povidlové buchty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozpuštěné máslo Slunečnicový olej Smetana 12% Sůl tuzemák Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

229
Dýňová tortila
Dýňová tortila
187
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
162
Máslové řízky
Máslové řízky
39
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
České buchty
České buchty
České kuře pečené
České kuře pečené
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
  • Recepty.cz
  • České buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact