• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • České buchty
Napište svůj komentář k receptu

České buchty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 51
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
České buchty
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané a voňavé kynuté buchty naplněné povidly ovoněnými kapkou rumu jsou nejlepší bohatě poprášené moučkovým cukrem.

Suroviny

12 porce
    • 20
      g droždí
    • 100
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko teplé
    • 550
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 25
      g rozpuštěné máslo do pekáče na obalení buchet
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • sůl
  • náplň
    • 400
      g povidla tuhá
    • 2
      lžíce tuzemák
  • na dokončení
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce smetana 12%
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do mísy kuchyňského robota nebo do velké mísy nasypte zbylý cukr, mouku, citronovou kůru a špetku soli, vše promíchejte. Přilijte vzešlý kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Hákem za nízké rychlosti nebo vařečkou vypracujte hladké měkké těsto. Zpracovávejte ho alespoň 10 minut.
3
Jinou mísu vytřete olejem a přendejte do ní těsto a vytvořte z něj bochánek. Zakryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě kynout minimálně hodinu a půl. Povidla nechte v pokojové teplotě povolit a metlou promíchejte s tuzemákem. Pekáč vylijte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na 200 °C.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

4
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a rozdělte na 12 (16 či 20) stejných dílů. Každý roztáhněte na placku a doprostřed dejte lžíci povidel. Okraje opatrně spojte nad povidly tak, aby vznikla kulatá buchta. Obalte ji v másle v pekáči a pokračujte s ostatními kousky. Skládejte je těsně vedle sebe (3 x 4, 4 x 4 nebo 5 x 4). Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.
5
Do předehřáté trouby vložte buchty, teplotu snižte na 180 °C a pečte dozlatova, asi 30 minut. Mezitím promíchejte rozpuštěné máslo s tuzemákem a smetanou. Hotové horké buchty směsí potřete a vychladlé pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty s ořechovou drobenkou

Buchty s ořechovou drobenkou

Povidlové buchty

Povidlové buchty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozpuštěné máslo Slunečnicový olej Smetana 12% Sůl tuzemák Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

47
Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Topinky s hráškovým…
28
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
22
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…
17
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
České buchty
České buchty
České kuře pečené
České kuře pečené
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
  • Recepty.cz
  • České buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact