• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česká maková vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Česká maková vánočka

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česká maková vánočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • mléko 1/8 l
    • 15
      g droždí
    • 35
      g cukr
    • 60
      g máslo Změklé
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra Z 1/2 citronu
  • Nádivka
    • mléko 1/8 l
    • 1
      lžička med
    • 40
      g cukr
    • 125
      g mák mletý
    • 50
      g dětské piškoty Pomleté
    • 25
      g mandle Strouhané nebo ořechů
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 40
      g rozinky
    • skořice Trochu
  • Na potření
    • meruňkový kompot
    • citronová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme přpravit nádivku ze svařeného cukru a dalších ingrediencí. Potom těsto rozválíme na na plát asi 30x40 cm a rozřízneme na 3 pruhy. Na každý pruh nastříkáme (navrstvíme) vychladlou nádivku. Jeden okraj každého pruhu potřeme rozšlehaným vejcem, aby se těsto lépe spojilo, a utvoříme z pruhů válečky.
2
Položíme je spojem dolů a upleteme z nich hustý cop, který potřeme máslem a necháme na plechu vykynout. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Vychladlou vánočku lehce potřeme rozehřátou zavařeninou a po zaschnutí ještě citronovou polevou.
3
**Poznámka:** dělám ze dvou dávek, je toho plný plech, peče se pak déle. Řekl bych, že je to spíše zákusek než vánočka.
4
Zdroj: Menu; autorka receptu - Eva Zapletalová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka česká "veverka"

Polévka česká "veverka"

Česká čína v županu čínského mandarina

Česká čína v županu čínského mandarina

Česká vepřová čína

Česká vepřová čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 26. 10. 2008 21:38

    Dámy, výborně :-) děkuji. Do jedné dávky ořechová+povidlová+maková. Do druhé(jenom idiot nemění názor) už by mohla jít ta tvarohová do dvou válečků, ke které by se taky hodila ta povidlová.Zkusí někdo navrhnout ještě pudingovou a čokoládovou(kakaovou)

  • Lenka Sedlářová | 26. 10. 2008 20:57

    A co ta povidla zahustit strouhaným perníkem?

  • Oldřich Gargulák | 26. 10. 2008 19:35

    To by se mi líbilo, ale jak vyřešit plnění? Tato vánočka je velmi pohledná na řezu-když už se ji podaří naplnit, NESMÍ nádivka vytékat z nakrájených plátků

  • Eva Červenková | 26. 10. 2008 10:51

    napadlo mě třetí pramen naplnit náplní povidlovou..

  • Oldřich Gargulák | 25. 10. 2008 20:56

    Dnes jsem zkusil ořechovou náplň. Nezklamala! Rád bych tuto vánočku inovoval ještě jednou náplní - každý pramen bude jinak plněný. Tvaroh vylučuji, nějak mi k tomu nesedí. PORADÍTE, JAKOU NÁPLŇ POUŽIT?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová poleva Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Mandle Máslo Med Meruňkový kompot Mléko Rozinky Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Špenátovka

Špenátovka

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

70
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
61
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Česká maková vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact