• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený boršč oblast Žitomír
Napište svůj komentář k receptu

Červený boršč oblast Žitomír

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený boršč oblast Žitomír
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové ramínko
    • 250
      g uzené maso plec nebo moravské uzené
    • 2
      ks červená řepa
    • 250
      g hlávkové zelí
    • 200
      g fazole uvařené, možno i sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer menší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Máme-li již řepu měkkou, tak jí vyndáme a necháme mírně vychladnout, až nebude horká, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Je-li už maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso, necháme 5 minut povařit. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
2
Boršč je opravdu hodně syté jídlo proto ho můžete použít jako hlavní jídlo. Smíchanou smetanu si každý dává sám do talíře s borščem dle chuti k boršči podáváme chléb.
3
Takhle vaří boršč na Ukrajině v Žitomíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 5. 2013 13:45

    Mňam, nejlepší. Sice jsem to musela dochutit (cukr, ocet, sůl), ale úžasný! Díky

  • Janaso | 23. 2. 2013 18:28

    ,Výborný.

  • Anina . | 29. 4. 2009 13:10

    Tak mám dojem,že všichni máme předky od Žitomiru:-))) Mám prosbu. Moje babička mimo boršče šťovíkového a z červené řepy vařila ještě jeden,do kterého se dávají drobně krájené listy z mladé bílé i červené řepy. Nezná někdo z vás recept?

  • marketa drobna | 21. 4. 2009 21:29

    Diky za recept. Babicka pochazela take z Zitomiru a varila stejny. Je skvely :-)

  • Nadia | 19. 1. 2007 14:27

    Já jsem taky ze žitomiru, ale fazole do boršče také nedáváme a ani to uzené, ale to už je jen detail, velice doporučuji, je to dobrota!!!

  • Anonym | 3. 1. 2007 12:54

    Ano, toto je boršč, jaký jsem před lety našla v ruských novinách. Úplně stejný, jen fazole tam nebyly, ale to může být krajové.

  • Anonym | 3. 1. 2007 11:04

    Děkuji on-line kuchřce za opravu

  • Jana Vestfálová | 2. 1. 2007 09:57

    Zapomněla jsem napsat že do vývaru z masa k mrkvi, celeru,petrželi dáme také samozřejmě brambory

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Cibule Fazole Hlávkové zelí Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Petržel Rajský protlak Smetana Sůl Uzené maso Vepřové ramínko Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Poslední sledované recepty

451
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
96
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
92
Tortilla wrap s lilkem a halloumi
Tortilla wrap s lilkem a…
86
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
71
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Červené špagety
Červené špagety
Červené zelí II.
Červené zelí II.
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
  • Recepty.cz
  • Červený boršč oblast Žitomír
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact