• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený boršč oblast Žitomír
Napište svůj komentář k receptu

Červený boršč oblast Žitomír

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený boršč oblast Žitomír
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové ramínko
    • 250
      g uzené maso plec nebo moravské uzené
    • 2
      ks červená řepa
    • 250
      g hlávkové zelí
    • 200
      g fazole uvařené, možno i sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer menší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Máme-li již řepu měkkou, tak jí vyndáme a necháme mírně vychladnout, až nebude horká, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Je-li už maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso, necháme 5 minut povařit. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
2
Boršč je opravdu hodně syté jídlo proto ho můžete použít jako hlavní jídlo. Smíchanou smetanu si každý dává sám do talíře s borščem dle chuti k boršči podáváme chléb.
3
Takhle vaří boršč na Ukrajině v Žitomíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 5. 2013 13:45

    Mňam, nejlepší. Sice jsem to musela dochutit (cukr, ocet, sůl), ale úžasný! Díky

  • Janaso | 23. 2. 2013 18:28

    ,Výborný.

  • Anina . | 29. 4. 2009 13:10

    Tak mám dojem,že všichni máme předky od Žitomiru:-))) Mám prosbu. Moje babička mimo boršče šťovíkového a z červené řepy vařila ještě jeden,do kterého se dávají drobně krájené listy z mladé bílé i červené řepy. Nezná někdo z vás recept?

  • marketa drobna | 21. 4. 2009 21:29

    Diky za recept. Babicka pochazela take z Zitomiru a varila stejny. Je skvely :-)

  • Nadia | 19. 1. 2007 14:27

    Já jsem taky ze žitomiru, ale fazole do boršče také nedáváme a ani to uzené, ale to už je jen detail, velice doporučuji, je to dobrota!!!

  • Anonym | 3. 1. 2007 12:54

    Ano, toto je boršč, jaký jsem před lety našla v ruských novinách. Úplně stejný, jen fazole tam nebyly, ale to může být krajové.

  • Anonym | 3. 1. 2007 11:04

    Děkuji on-line kuchřce za opravu

  • Jana Vestfálová | 2. 1. 2007 09:57

    Zapomněla jsem napsat že do vývaru z masa k mrkvi, celeru,petrželi dáme také samozřejmě brambory

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Cibule Fazole Hlávkové zelí Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Petržel Rajský protlak Smetana Sůl Uzené maso Vepřové ramínko Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

45 minut
Jablečný bread cake

Jablečný bread cake

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

170
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
75
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
39
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Červené špagety
Červené špagety
Červené zelí II.
Červené zelí II.
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
  • Recepty.cz
  • Červený boršč oblast Žitomír
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact