• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg červená řepa
    • 5
      l voda
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • sůl
    • cukr
    • 3
      stroužek česnek může být i víc - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkové listy a utřený česnek. Necháme stát 3 dny.
2
Potom přecedíme, dosolíme, dochutíme pokud je třeba cukrem a povaříme. Podáváme jako teplou nebo studenou polévku s farvelami (viz. recept Farvely).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 26. 12. 2010 13:19

    Tento recept znám ještě jinak. Je na menší,nebo libovolné množství červené řepy. Do láhve od okurek se až po okraj naskládá dobře omytá neoloupaná červená řepa pokrájená na kolečka. Zalije se vodou, navrchu posype žitným šrotem,nebo se přidá kousek černého chleba,aby dobře kvasila, a navrch se přidají do vody dva až tři stroužky česneku. Zlehka se přikryje víčkem, nebo děrovaným igelitem, aby ke kvašení mohl vzduch. Nechá se kvasit tři až pět dní, a každý den se polévka protřepává. Jakmile je polévka příjemně navinulé chuti, slije se vylouhovaná polévka a zbytek vylouhované červené řepy vyhodí. Mezitím si dáme vařit boršč podle známých receptů, nebo pouze zeleninu a do hotového vývaru vylouhovanou vodu z červené řepy pouze přilijeme a kvůli mnoha vitamínům již dále nevaříme. Vylouhovanou vodu je také možno pít samostatně pouze se solí a pepřem. Tato polévka je úplný životabudič.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Levně Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Česnek Cukr Nové koření Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

395
Francouzský dresing
Francouzský dresing
105
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
91
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito /…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact