• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Červené fazole s bazalkou a uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek fazole
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • bazalka
    • pepř mletý
    • česnek
    • olivový olej
    • kečup - jemný
    • klobása
    • uzeniny párek

Postup přípravy receptu

1
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slejeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu nebo maso, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 9. 2011 13:11

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 21. 9. 2011 12:12

    Luštěniny

  • tvrde fazole | 17. 1. 2011 07:39

    For Valdimir Vazda: Namocte fazole aspon na 4 hodiny do vody nez je date verit...

  • Thegrie
    Thegrie | 25. 10. 2010 14:00

    Naprostá spokojenost, jednoduché, levné a výtečné.

  • Zuzka | 25. 10. 2010 13:54

    Moc dobré. Trochu jsem improvizovala, pridala jsem i papriku a oloupaná rajčata, fazole jsem měla bílém bazalku jsem neměla tak jsem dala trochu majoránky. Nemělo chybu, jsem spokojená. :-)

  • Lucie F. | 16. 8. 2008 18:12

    Moc mi to chutnalo. Pridala jsem jeste konzervu rajcat. Za jedna.

  • Alexandra Daňková | 7. 5. 2008 14:25

    moc dobrý papání, dělala jsem přesně podle receptu, vařila fazole 40 min. a přijdou mě tak akorát

  • Vladimir Vazda | 2. 3. 2008 09:58

    Když vařím fazole, zpravidla se mi oddělí slupka. Ta je ještě tvrdá a vnitřek je už rozvařený. Já bych se rád zeptal, jak docílit, aby byla fazole rovnoměrně měkká.Předem děkuji za radu! furniture@vazda.cz

  • INGE | 19. 10. 2007 16:00

    moc dobry jednoduchy a hlavne levny

  • Nunkii | 19. 8. 2007 17:09

    Tak jsem si teď přečetl, recept a za dvě hoďky to jdu kuchytit, tak jsem zvědavý.

  • Roman | 15. 7. 2007 11:46

    nutno říct, že tento recept nemá chybu. Chuťově to nemá chybu s tím, že já jsem do toho receptu navíc přidal zelenou a žlutou papriku a tento chuťový efekt jsem podtrhnul efektem vzhledovým. Skoro jako originál mexické fazole! Dobrý šmak všem! :o)

  • iva, londyn | 2. 7. 2007 22:11

    pouzili jsme cervene fazole zkonzervy, ''red kidney beans'', aby to bylo rychlejsi, jinak presne podle receptu, mnamka, velice si pochvaloval i muj italsky pritel, ktery to varil, ja jenonm prekladala, hodnotim 1* - rychle, chutne a levne

  • Evča | 7. 5. 2006 05:34

    Dělala jsem to v trochu jiném poměru ingrediencí,ale bylo to moc dobré. Dávám za jedna.

  • M | 20. 4. 2006 18:57

    Tak jsem to vyzkousela a bylo moc dobre. Akorat jsem pro zjednoduseni pouzila fazole v rajcatove omacce a pak jsem uz nepridavala kecup. Bylo to rychle a dobre. mnam

  • marketa | 20. 4. 2006 18:11

    Neni to trochu moc cibule?

  • Marti | 5. 4. 2006 23:44

    Sice mi uvareni fazol trvalo podstatne dele a to jsem je mela vice jak den namocene, ale to nevadi, konecny vysledek byl moc dobry. Dala jsem do toho zbytek kureciho masa na kari a trochu neapolske omacky misto kecupu a je to mnamka.Davam za jedna

  • Alena | 16. 1. 2006 18:59

    Připravovat fazole ? To je otrava, aby k něčemu byly. Ale po zhruba hodině kuchtěné shledavám, že recept jest velice dobře poživatelný. Fazole měkké, ingredience víceméně vyvážené. Možná bych kečup příště nahradila čerstvými rajčaty. Dávám 1 a půl

  • Arcchalid Arcichalid | 24. 10. 2005 09:45

    Sqjele a vyborne dekuji za inspiraci moc sem si posmakl :)

  • Pavlína | 16. 4. 2005 12:46

    Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit, moc mi chutnaly

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Fazole Kečup - jemný Klobása Olivový olej Pepř mletý Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

85
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
55
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact