• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Černý bez v těstíčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Černý bez je nejen krásnou ozdobou zahrad, ale dá se z něho připravit i skvělý dezert. Připravte si domácí kosmatice a překvapte rodinu či kamarády originálním receptem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks černý bez květ
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Jemně očistěte květy černého bezu. Nemyjte je pod vodou, abyste nepřišli o skvělou chuť květů. K přípravě těstíčka budete potřebovat sníh z jednoho bílku. Oddělte žloutek od bílku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.

RADA: Podívejte se video, jak připravit veganský sníh

2
Žloutek dejte do misky, přidejte mléko a vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím si rozehřejte olej v hrnci, kosmatice by v oleji měly plavat.
3
Do mouky přisypte špetku kypřícího prášku a smíchejte s mlékem a žloutkem. Dobře promíchejte a přidejte sníh, který už jen jemně vpracujte.
4
Do připraveného těstíčka namočte černý bez a vložte do rozehřátého oleje. Smažte zhruba 40 vteřin, jakmile začne těstíčko hnědnout, odstřihejte velké stonky a smažte květy z druhé strany dalších 30 až 40 vteřin.
5
Nechte kosmatice okapat na papírové utěrce, pořádně je oslaďte z obou stran moučkovým cukrem a servírujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

6
TIP: Pokud nestihnete kosmatici připravit hned po sběru bezu, namočte květy bezu do mléka nebo smetany a schovejte je v lednici. Květy neuvadnou a budou skvěle chutnat i při pozdější spotřebě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
50
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kuba
Černý kuba
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact