• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Černé trubičky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černé trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 70
      g mleté ořechy
    • 180
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky 4x6 cm a natáčím na trubičky - ke koupení v domácích potřebách. Na potřený plech nebo vyložený pečícím papírem, já používám papír a péct asi 10 minut. Vychladlé polít čokoládou a plnit pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem.
2
**Tip:** namáčím do polevy mašlovačku, trubičku napíchnu vždy na vařečku a potírám ze všech stran - vytvoří vzhled dřeva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva1 | 6. 7. 2015 09:19

    Přidávám foto :-)

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:07

    Trubičky jsou moc dobré. Dělám každé Vánoce, konce namáčím v čokoládě a plním kávovým krémem.

  • Zdenka Krajíčková | 16. 12. 2007 19:36

    Na kolik stupňů se to peče?

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:26

    Tak já naopak točím trubičky k jednomu okraji a za ten druhý pak pohodlně držím a sundávám skoro zatepla.Pravda palečky někdy pálí, ale když, tak použiji kuchyňskou rukavici. A aby byla jedna jako druhá, mám na to z papíru vystřižený obdélníček a ten na těsto pokládám a podle toho krájím. Konce namáčím do čokoládové polevy už když jsou naplněné krémem.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:10

    Aby šly sundat dobře. Nesmí se natáčet až úpně ke kraji. Nedělá mi takový problém je sundat, jako je natáčet. Ale jako cukroví jsou dobré a efektní. Potírám je studené. Peču na peč. papíru- vlastně vše když člověk peče víc papír na plechu se dá použít i opakovaně.

  • Svatava Týmová | 8. 12. 2007 20:30

    Používají se na to malé kovové trubičky. Těsto je sice dost mastné, ale moc dobře sundat nejdou. Musí se dát dolů ještě za tepla. Mám takový fígl - upečenou trubičku vezmu do papírového ubrousku a druhou rukou za pomocí kleští vytáhnu kovovou trubičku. Suché vydrží docela dlouho, možno naplnit až pár dní před podáváním, ale musí se pak trochu uležet.

  • Helena Matějková | 6. 12. 2007 10:12

    A jaké trubičky, kovové nebo skleněné. A potíráte je a nebo to jde snadno dolu jak už již se zmínila přede mnou paní, děkuji

  • Anonym | 29. 11. 2007 21:51

    Je třeba formičky mastit mastným papírem, nebo jdou upečené trubičky dolů snadno? Jak dlouho před Vánocemi se dají péci?

  • Růža. H | 2. 11. 2007 14:04

    Ano,jsou výborné.Ale já máčím jen konce do čokolády a plním máslovým krémem.Dělám je každý rok na vánoce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Houbové ragú

Houbové ragú

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

115
Dýňová tortila
Dýňová tortila
101
Máslové řízky
Máslové řízky
74
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
43
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
36
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Černá čočka se zeleninou - salát nebo…
Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact