• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Černá Venuše
Napište svůj komentář k receptu

Černá Venuše

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černá Venuše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks nízkotučný tvaroh
    • 1
      lžíce med
    • voda
    • bílý jogurt nejlépe BIO
    • hořká čokoláda půl tabulky
    • 1
      lžíce ovesný milk Kokos milku (může být i jiný instantní rostlinný nápoj v prášku)
    • kompot malinový

Postup přípravy receptu

1
Podle návodu na obalu uděláme nápoj kokos milk (do horké vody zamícháme instantní prášek, na 250 ml 1 lžíce instantního nápoje), v ještě horkém nápoji rozmícháme 1 lžíci medu a na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Mícháme, až vznikne řídká hmota bez hrudek.
2
Do mísy vyklopíme tvaroh a bílý jogurt, přidáme čokoládovou směs a řádně promícháme. Směs necháme vychladit v lednici. Do malých mističek poté střídavě vrstvíme čokoládový krém, který prokládáme malinovým kompotem. Poslední vrstvu tvoří krém, na který dáme doprostřed jednu malinu. Z uvedeného množství jsou tři porce, ale záleží na velikosti mističek a apetitu strávníků :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 9. 5. 2007 12:24

    Pro paní Hedviku - recept se jmenuje Černá Venuše kvůli tmavě hnědé barvě krému, ne kvůli absenci mléka. Recept se dá samozřejmě udělat is horkým mlékem, ve kterém se tmavá čokoláda rozpustí. Já osobně mléko nepoužívám, ale je na každém z nás jak se rozhodně. Proto nechápu tu ironii. Zkuste dezert s mlékem, je výborný.Jinak Kokos milk a podobné instantní rostlinné nápoje v prášku používám právě kvůli dcerčině nesnášenlivosti laktázy (jinak by chudina jíst nemohla takřka nic) a kvůli tomu, že neobsahují žádný cholesterol a navíc obsahují také vlákninu. Ale co člověk, to názor.

  • Majka Přidalová | 7. 5. 2007 12:07

    Souhlasím s Vámi Hedviko, také mám z vlastní zkušenosti potvrzeno, že samotné mléko mě a mé děti zahleňuje, ale samozřejmě komu žádné problémy nedělá, ten ať ho pije s chutí. Pro paní Terezu - nezpochybňuji vaše tvrzení, dcerce opravdu chybí enzym laktáza, špatně jsem se vyjádřila. Sýry, tvaroh, jogurty apod. jí bez zdravotních problémů.Pro paní Zdeňku - nechci Vám Váš názor vyvracet, myslím, že pravda není černobílá a o prospěšnosti a školdiovsti mléka už bylo napsáno mnoho článků a studií, tak ať si z nich každý vybere dle libosti. jinak děkuji za pozdrav, taky Vám a Vašim blízkým přeji pevné zdraví.Pro anonyma - řeší-li instantní nápoje v prášku problém nesnášenlivosti mléka či chybějícího enzymu laktázy, nemám nic proti nim. každý si může pít a jíst vše dle libosti.

  • Hedvika | 7. 5. 2007 11:46

    Anonyme-dobrá trefa.:-)) V receptu vlastně mléko,jako takové vlastně vůbec není.A co je Kokos milk vůbec netuším,protože se o tyto výrobky nezajímám a nesmí mi domů.To jste mě tedy dostal :-)))..Vida,stačí jedna poznámka mimochodem,že mléko je hlenotvorné a z Černé Venuše je rázem Venuše bílá:-)))

  • Tereza - | 7. 5. 2007 07:17

    Majka , sobotu som čítala v časopise Život reportáž o kozej farme na Slovensku, ktorá v spolupráci s pražským ústavom vyrába ako doplnok výživy tablety z kozieho mlieka, ktoré majú veľmi veľký úspech pri liečení alergií, cukrovky, dýchacích ciest a pod. Kozy sú chované prírodným spôsobom, bez antibiotík a pod. Nedá sa nimi predávkovať. Tabletám je udelený certifikát, bohužiaľ nebol napísaný názov tabliet, išlo by o reklamu. Skúste sa popýtať v lekárňach. Možno dcérke pomôžu.

  • Tereza - | 7. 5. 2007 07:01

    Anonym, mne nevadia, pretože ich nepijem:)))))

  • Anonym | 6. 5. 2007 14:22

    Když už tak bádáte o tom, zda mléko je či není zdravé, zaráží mne, že vám zřejmě nevadí instantní nápoje v prášku.

  • Hedvika | 4. 5. 2007 15:57

    Terezko,souhlasím s Vámi. Já nejsem chemik,jen vycházím z různých odborných studií,které ráda čtu. Vychází mi,že mléko je opravdu hlenotvorné a jen jako takové by se pít nemělo. Jen v podobě kysaných výrobků,sýrů apod.Vápníku je v těch krabicích minimálně a kromě vit. D potřebujeme hlavně hořčík a to dokonce 1:2,aby se vápník vstřebal.A máte pravdu,tělo se musí poslouchat, a právě proto mnoho úplně zanedbatelných potíží jako bolení hlavy,občas ucpaného nosu bez rýmy apod.,může být způsobeno pitím mléka.A nikdo neví čím to je. Zahleněním organismu...:-)))

  • Tereza - | 4. 5. 2007 15:17

    Hedviga, pasterizáciou sa zničia baktérie, ale nie vápnik. Pri pasterizácii nie sú zničené zložky mlieka. Ono je to asi najlepšie nechať na svoje telo a počúvať sa. Ak mi mlieko a výrobky z neho chutia, asi si to telo žiada. Ak nie, tak sa nesiliť do niečoho, čo mi nechutí:)))

  • Hedvika | 4. 5. 2007 14:46

    To,že mléko zahleňuje,je jasná pravda. Stačí když máte obyčejný katar průdušek a rozumný lékař vám řekne omezte mléčné výrobky. A navíc to každý cítí sám na sobě. Vytváří se mnohem větší množství hlenu. O to víc kašlete. Třeba profesionální potápěči nesmějí pít mléko,protože zahleňuje plíce a pak by mohli mít problémy. Je fakt, že mléko nepiji,protože ta krabicová těžko snáším-boleníčko:-) a navíc většina tak požadovaného vápníku už je dávno zničena pasterizací a jinými úpravami.Vápník se dá lehko nahradit i jinými potravinami. Jinak nic proti mléku,pokud bude čerstvé a nezávadné...ale kde ho seženete....?:-)

  • Zdeňka | 4. 5. 2007 13:57

    Majko,článek psala lékařka,odbornice na výživu,ne redaktorky časopisu.Mám zdravotnické vzdělání a o výživu se samozřejmě zajímám taky.Souhlasím s Terezkou a věřím i vám.Chtěla jsem se jenom vyjádřit k tvrzení,že je mléko hlenotvorné,které paní doktorka odmítá.Zdravím vás a přeju zdraví vám i dceři.

  • Tereza - | 4. 5. 2007 06:58

    Majka, je to smola, ale keď môže kyslomliečne výrobky, tak jej chýba enzým laktáza na štiepenie laktózy. To jen ten lepší prípad, verte, stačí vynechať mlieko a nahradiť ho kyslomliečnymi výrobkami. Nie je to alergia, to by neznášala nič z mlieka. Tak vám držím palce a pozdravujte dcérku:)))

  • Majka Přidalová | 3. 5. 2007 15:50

    Po samotném mléku dcerka silně zvrací a má průjem, zakysané výrobky jí ale kupodivu nevadí, takže naštěstí může jíst tento moučník bez nějakých zdravotních problémů. Kokos milk a nápoje podobného typu jsou naštěstí snadno k sehnání, proto s nimi nahrazuji mléko i v moučnících, chlebech apod.

  • Tereza - | 3. 5. 2007 15:02

    Majka, ak má dcéra alergiu na mlieko, možno jej nevadia výrobky z mlieka, syr, tvaroh, jogurty a pod. Veľa ľudí, ktorí majú alergiu na mlieko, môže výrobky z mlieka. Neskúšali ste ?

  • Majka Přidalová | 3. 5. 2007 10:37

    Paní Terezo, máte samozřejmě pravdu, ale vzhledem k tomu, že má dcera je alergická na mléko (a já ovšem zase na tu sóju), tak se snažím do stravy naší rodiny zařadit i rostlinné produkty bohaté na vápník (např. sezamové semínko, sušené meruňky atd...) Občasnými procházkami a přiměřeným pobytem na slunci se v těle vytvoří dostatek vitaminu D, takže s ukládáním vápníku by problém být neměl.

  • Tereza - | 3. 5. 2007 10:00

    Mlieko má zásaditý charakter, odtiaľ možno vznikol názor, že zahlieňuje, čo ale podľa výskumov nie je pravda. Asi 8% populácie neprodukuje enzým laktázu štiepiaci laktózu, prejaví sa to problémami pri trávení mlieka, ale nie je to alergia ( aj keď existujú alergici na mlieko). Mimochodom, jedným z najsilnejších potravinových alergénov je sója a výrobky z nej. Dĺžka života cicavcov sa nedá porovnávať s dĺžkou života človeka. Ak by žili tak dlho ako človek, mali by osteoporózu tiež. Ale samozrejme vápnik je aj inde, ide len o to, že v mlieku sa nachádza vápnik a vitamín D súčasne, bez vitamínu D sa vápnik v tele neuloží. Nezanedbateľný je obsah jódu, draslíka, horčíka, selénu, vitamínu B12, atď. Ale samozrejme, každý si vyberie podľa svojho:))) S tými časopisami máte Majka pravdu, známa mi pracuje v jednej redakcii a viem od nej ako takéto články vznikajú.

  • Majka Přidalová | 3. 5. 2007 08:57

    Omlouvám se, ten anonym jsem byla já :) Ještě něco málo k tématu, nechci urazit redaktorky Vlasty či Květů nebo podobně orientovaných ženských časopisů, ale jejich články ohledně výživy nebývají zrovna na odborné bázi a často čerpají z jich zastaralých poznatků. Zkuste si přečíst nějakou nově vydanou knihu o stravování a budete překvapena mnohými fakty o potravinách. Alemléko samozřejmě nikomu nezakazuji,každý si může pít a jíst vše dle libosti. :)

  • Anonym | 3. 5. 2007 08:41

    Ona se různá tvrzení ohledně jednotlivých potravin a jejich účinků na lidský organismus dost často mění, ovšem faktem zůstává, že člověk jako jediný savec pije mléko i po uplynutí laktačního období (tj. od narození do zhruba věku tří let) a že intolerance na laktózu (mléčná bílkovina) patří mezi nejčastější potravinov alergie v populaci. Mléko a mléčné výrobky také obsahují celkem nezanedbatelné procento "zlého" cholesterolu.I proto se snažím mléko nahrazovat. Z mléčných výrobků používám jen zakysané varanty.Je to samozřejmě pouze věc názoru, znám také spoustu lidí, kteří pijí 1-2 litry mléka denně a jsou úplně v pohodě. V receptu lze Kokos milk (či jiný rostlinný nápoj) nahradit pár lžícemi horkého mléka.Zkuste recept s mlékem, na chuti by se to podpesat nemělo.

  • Zdeňka | 2. 5. 2007 18:52

    Majko,nedávno jsem četla v Květech nebo ve Vlastě (už si přesně nepamatuji) krásný článek o mléku.Psalo se tam,že tvrzení,že je mléko hlenotvorné nemá žádné opodstatnění.

  • Majka Přidalová | 2. 5. 2007 09:56

    Kokos milk se dá sehnat v téměř každé prodejně zdravé výživy a také ve větších supermarketech (např. Billa). Dobré jsou i nápoje značky Zajíc (Pohankový nápoj, Rýžový nápoj, Sójový nápoj) od firmy mogador.Jinak v receptu lze místo horkého nápoje Kokos milku použít k rozpuštění medu a čokolády horké mléko. (Ovšem užití mléka se snažím omezit, je totiž hlenotvorné).

  • Irena Klasová | 2. 5. 2007 09:49

    Mám dojem, že se to dá sehnat ve větších supermarketech a ve zdravé výživě.U nás jsem to viděla i v lékárně.

  • Gábina Houšková | 2. 5. 2007 09:21

    Majko, kde se dá sehnat Kokos milk, popř. jaký je výrobce? Krém vypadá zajímavě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hořká čokoláda Kompot Med Nízkotučný tvaroh Ovesný milk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
47
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
35
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
35
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
31
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Pornohvězda Daisy Lee porodila: Malý Theo je na světě! Na sále skončila v kómatu

Pornohvězda Daisy Lee porodila: Malý Theo je na světě! Na sále skončila v kómatu

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Černá Venuše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact