• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cereální jablkovo-meruňkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Cereální jablkovo-meruňkové řezy

autor: PetjaS
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cereální jablkovo-meruňkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g margarín
    • 180
      g hladká mouka celozrnná
    • 200
      g ovesné vločky
    • 180
      g sušené meruňky nejlépe nesířené
    • 2
      ks jablka
    • 150
      ml jablečná šťáva
    • 75
      g cukr
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Jablka nakrájíme na malé kousky a s meruňkami, jablečnou šťávou a pomerančovou kůrou 10 minut povaříme.
2
Vychladlou směs rozmixujeme. V míse utřeme margarín s cukrem a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, vločky a mohou být i nasekané ořechy.
3
Polovinu těsta dáme do formy (23x28 cm), na něj nalejeme pyré a přikryjeme druhou polovinou těsta.
4
Povrch lehce přitlačíme.
5
Pečeme asi 30 minut na 180 °C.
6
Po upečení můžeme posypat skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 1. 10. 2011 07:09

    Tak jdu péct, ale zdravé to rozhodně není, jak si někdo myslí... no, ale pořád lepší než samá vajíčka a hromada cukru.... mouku dám celozrnnou, ale pořád váhám nad tím margarínem... no, snad nás to pro jednou nezabije :-[ a jestli se to povede, tak přidám i fotku ;-)

  • Michaela Hunkesová | 13. 5. 2007 09:35

    Já nahrazuji olej 100% jablečným džusem, pečivo je potom krásně vláčné a voňavé:)

  • Blanka V. | 23. 3. 2007 12:42

    Tento recept bych ráda zkusila, ale zdá se mi hodně tučný. Nemáte někdo zkušenost, jak nahradit tuk (nevím, třeba mléko ..?) tak, aby byl moučník dobrý.

  • Janka | 21. 1. 2007 18:29

    Jo jo mooooc dobre.A ten pocit,ze to bylo i zdrave!!!Diky za recept-zopakuji!!!

  • Lidka Kábrtová | 16. 1. 2007 13:32

    To vypadá dobře, ale mám pocit, že by tomu lépe slušela rubrika zdravě a chutně.

  • Pavla Sečanská | 16. 1. 2007 13:18

    Dělala jsem z dvojité dávky na plecha a neměla jsem ty meruňky,tak jsem použila meruňkový džem a dala o něco méně té šťávy.Bylo to dost DOBRÉ ! ! !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablečná šťáva Jablka Margarín Ovesné vločky Pomerančová kůra Prášek do pečiva Sušené meruňky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

83
Porn Star Martini
Porn Star Martini
65
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
58
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu
43
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
41
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Cereální jablkovo-meruňkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact