• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný koláč s jáhlovou náplní

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 1
      šálek celozrnná mouka nebo směs - pohanková, grahamová, špaldová
    • 0,50
      šálek nasekané ořechy
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      ml voda
  • Náplň
    • jáhly
    • 0,75
      šálek ananasový džus nebo pomerančový džus
    • citronová šťáva
    • vanilka
    • 4
      lžíce med
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob nebo instantní kukuřičná kaše

Postup přípravy receptu

1
Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru.
2
Zatímco se jáhly vaří, upečeme si korpus: celozrnnou mouku smícháme s posekanými ořechy, hnědým cukrem, olejem a studenou vodou a propracujeme v těsto. Pečící formu na pizzu (menší okrouhlé formy se zvednutými zvlněnými okraji) vymastíme margarínem a vysypeme moukou. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřeme těsto, kterému zvedneme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
3
Upečený korpus naplníme náplní: v malém hrnci svaříme džus, šťávu z citronu, trochy vanilky, medu a kukuřičného škrobu. Po zhoustnutí vmícháme směs do prosa v mixéru a zmixujeme na hladkou hmotu. Směsí naplníme páj, dobře vychladíme a podáváme s ovocem nebo s vanilkovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 4. 6. 2007 07:50

    Váš nápad s mátou není vůbec špatný, náplň jsem zatím ochucovala i nadrobno nasekanou meduňkou a taky to byla mňamka. Nápň se dá udělat i s uvařenoua různě ochucenou pohankou, pudingem, tvarohem, ovocem apod. Pučmeloud ale asi dobroty nerad :) tak ať si trhne krovkou :)

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:15

    Majko, sem tam se zde objeví Pučmeloud a kudy chodí tudy škodí :-) Ale nejvíc ho štve když si ho nikdo nevšímá. Mimochodem do tohoto koláče by určitě pasovalo jáhlové Amasaké a co ho rozmixova s trochou čerstvé chladivé máty, když je léto ?

  • Majka Přidalová | 2. 6. 2007 14:33

    Hm, zajímalo by mne, kdo recept ohodnotil pětkou a nenapsal k tomu žádný komentář...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový džus Celozrnná mouka Citronová šťáva Hnědý cukr Jáhly Kukuřičný škrob Med Nasekané ořechy Rostlinný olej Vanilka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta
17
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact