• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný koláč s jáhlovou náplní

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 1
      šálek celozrnná mouka nebo směs - pohanková, grahamová, špaldová
    • 0,50
      šálek nasekané ořechy
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      ml voda
  • Náplň
    • jáhly
    • 0,75
      šálek ananasový džus nebo pomerančový džus
    • citronová šťáva
    • vanilka
    • 4
      lžíce med
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob nebo instantní kukuřičná kaše

Postup přípravy receptu

1
Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru.
2
Zatímco se jáhly vaří, upečeme si korpus: celozrnnou mouku smícháme s posekanými ořechy, hnědým cukrem, olejem a studenou vodou a propracujeme v těsto. Pečící formu na pizzu (menší okrouhlé formy se zvednutými zvlněnými okraji) vymastíme margarínem a vysypeme moukou. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřeme těsto, kterému zvedneme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
3
Upečený korpus naplníme náplní: v malém hrnci svaříme džus, šťávu z citronu, trochy vanilky, medu a kukuřičného škrobu. Po zhoustnutí vmícháme směs do prosa v mixéru a zmixujeme na hladkou hmotu. Směsí naplníme páj, dobře vychladíme a podáváme s ovocem nebo s vanilkovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 4. 6. 2007 07:50

    Váš nápad s mátou není vůbec špatný, náplň jsem zatím ochucovala i nadrobno nasekanou meduňkou a taky to byla mňamka. Nápň se dá udělat i s uvařenoua různě ochucenou pohankou, pudingem, tvarohem, ovocem apod. Pučmeloud ale asi dobroty nerad :) tak ať si trhne krovkou :)

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:15

    Majko, sem tam se zde objeví Pučmeloud a kudy chodí tudy škodí :-) Ale nejvíc ho štve když si ho nikdo nevšímá. Mimochodem do tohoto koláče by určitě pasovalo jáhlové Amasaké a co ho rozmixova s trochou čerstvé chladivé máty, když je léto ?

  • Majka Přidalová | 2. 6. 2007 14:33

    Hm, zajímalo by mne, kdo recept ohodnotil pětkou a nenapsal k tomu žádný komentář...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový džus Celozrnná mouka Citronová šťáva Hnědý cukr Jáhly Kukuřičný škrob Med Nasekané ořechy Rostlinný olej Vanilka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

47
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
42
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
40
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
29
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact