• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný chléb z domácí pekárny

autor: rottor
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 200
      g žitná mouka
    • 100
      g špaldová mouka
    • 400
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžíce pohanková mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička fenykl
    • 1
      lžička anýz
    • 1
      lžička koriandr
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička cukr
    • 20
      g droždí 1/2 kostky
    • kyselina askorbová ze použít krystalickou na špičku nože nebo injekční 1/2 ampule
    • 40
      ml olivový olej 20-40
    • 20
      g slunečnicová semínka 60-100
    • 20
      g dýně
    • 20
      g sezam
    • 20
      g ořechy
    • 20
      g lněná semínka
    • 2
      lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.
2
Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.
3
Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1006
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • upman | 11. 7. 2015 09:44

    Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne. Diky za recept

  • Martina | 24. 3. 2015 13:48

    Skvělý repcept chlebík se povedl. Já používám mouku z Prodejny ve mlýně. Odebírají mouku přímo ze mlýna a peče se mi s ní skvěle :-) Mouku si u nich objednávám přes e-shop a zatím jsem vždycky byla spokojená. 8-)

  • Lucy | 28. 5. 2014 13:38

    Já mám tuhle domácí pekárnu http://domaci-pekarny.hyperzbozi.cz/moulinex-ow610131#.U4XI0KwzTlc a jsem spokojená! Zvládne i bezlepkový chleba, kynuté těsto i bagety. Navíc se dá nastavit i na menší množství těsta.

  • Petr Kümmel | 9. 4. 2008 23:05

    Používám hladkou celozrnnou mouku BIO HARMONIE, pšeničnou, špaldovou a žitnou. je běžně k dostání v obchodech Billa, Albert, Globus ap. Většinou bývá v oddělení zdravé výživy. Viz fotografie v obrázkovém postupu.

  • Vančišinová Magdalena | 4. 4. 2008 09:07

    Chtěla jsem se zeptat, jakou mouku používáte na chleba např.celozrnný a kde ji kupujete?

  • Jarka z Bratislavy | 1. 4. 2008 12:01

    Ďakujem za všetky dobré rady. Vyskúšam a potom poviem, kde som robila chybu.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:46

    Odpověď pro Jarku z Bratislavy: dejte nejprve olej na háky v pekárně, pak vlažnou vodu, cukr, sůl, koření,kyselinu citronovou-askorbovou, nahoru mouku a teprve nahoru kvasnice. Voda může být max. vlažná. Dejte také trochu víc soli, droždí stačí 1/4 na 3/4 kg mouky. Také nám dříve chléb překynul, dříve jsme používali program sprint, teď už jen celozrnný. S žitnou moukou opatrně - raději méně a více třeba vloček - chléb s žitnou m. hůře kyne.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:36

    Celozrnný chleba pečeme na program celozrnný, protože se 2x přemíchá a lépe chutná, kůrku nastavíme na tmavou.V pekárně pak necháme "dojít" asi 15 minut, paky vyděláme. Dáváme 1/4 kostky droždí, cukru 1 lžičku, soli ale více - 2,5 lžičky mořské. Kyselinu citronovou použiváme také, aby nebyly "cítit" kvasnice. Semínka - zejména dýňové - proplachujeme horkou vodou.

  • Jarka O. | 31. 3. 2008 19:57

    Sprint trvá 1:58. Pokud máte u pekárny program Sladký, mohl by ho nahradit.

  • Věra Novotná | 31. 3. 2008 19:09

    Jarko, na 500 g mouky dávám 10 g živých kvasnic. Mám to odzkoušené a ještě se mi "ušák" nepovedl. Vyzkoušejte. Se sušenými Vám bohužel neporadím, ty vůbec nepoužívám.

  • Petr Kümmel | 31. 3. 2008 18:56

    Vladkka správně radí, že chléb se po vychladnutí zhroutí, je-li moc nakynutý. Zkuste ubrat vody. Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na stěny a neroztéká se.Program sprint trvá celkem asi 2 hodiny. 1 hodina hnětení a kynutí, 1 hodina pečení.

  • Vladkka | 31. 3. 2008 17:11

    Pokud se vám chléb propadá, tak dáváte moc vody, nebo moc droždí.

  • Jarka z Bratislavy | 31. 3. 2008 15:08

    Často pečiem chlieb v domácej pekárni. Jedno sa mi však nepáči, na povrchu je bledý a na konci pečenia sa tak prepadne. Na 500 g múky dávam 300 ml vody a 20 g živých kvasníc, alebo kopcovú lyžičku sušených. Obsah vody som preto oproti receptu znížila o 20 ml, a predsa po krásnom nakysnutí povrch sa zrúti. a je biely.Poradí mi niekto?

  • Jiřule Michalková | 31. 3. 2008 14:04

    prosim,jak dlouho trvá program sprint ?...abych našla odpovídající program....a vykynutý chleba se najednou propadl...čím to může být způsobeno ?! Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýně Fenykl Kmín Koriandr Kyselina askorbová Lněná semínka Olivový olej Ořechy Ovesné vločky Pohanková mouka Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

216
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
146
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
146
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3
85
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Jágrova Dominika Branišová: Vyhazov z Novy!

Jágrova Dominika Branišová: Vyhazov z Novy!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact