• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné pečivo (bezvaječné)

autor: jennis83
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balení droždí
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 1
      lžička cukr
    • otruby
    • ovesné vločky
    • slunečnicová semínka
    • sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Postup: 1. Mléko ohřejeme, tak aby bylo vlažné. 2. Zaděláme kvásek: do mléka přisypeme cukr, sůl, trochu hl. mouky vše zamícháme a přidáme kvasnice. Necháme vyběhnout. 3. Přilejeme olej. 4. Dáme zbytek hl. mouky a celozrnnou mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Pokud se lepí, přilijeme vlažnou vodu). 5. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a dáme vykynout do předem vyhřáté trouby (cca 50 °C) na 45 min. 6. Po prvním vykynutí do těsta přidáme semínka a ostatní přísady. Dobře rukou prohněteme. 7. Vytvarujeme bochánky nebo malé bagetky (cca 10 - 12 ks) (vzhledem k semínkům se špatně tvarují housky, rohlíky atd. 8. Dáme zpět do vyhřáté trouby kynout cca 15 - 20 minut. 9. Po druhém vykynutí pečivo natřeme vlažnou slanou vodou a dáme péct na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C (aby byla kůrčička) 10. Po pěti minutách troubu stáhneme na 200 °C a pečeme ještě 25 minut. 11. Po upečení pečivo opět potřeme slanou vodou a necháme vystydnout. Nejlepší jsou čerstvé! Pokud místo celozrnné mouky použijete jen hladkou (tzn. 500 g hl. mouky a vynecháte semínka a ostaní přísady), máte bílé pečivo. Do tohoto "bílého" těsta můžete přidat př. česnek, škvarky atd. Je to také moc výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan marek | 20. 11. 2012 14:39

    na pul kila mouky jeden dl mléka se mi jeví málo. :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Otruby Ovesné vločky Rostlinný olej Sezamová semínka Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

260
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…
29
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
17
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
16
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact