• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné pečivo (bezvaječné)

autor: jennis83
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balení droždí
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 1
      lžička cukr
    • otruby
    • ovesné vločky
    • slunečnicová semínka
    • sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Postup: 1. Mléko ohřejeme, tak aby bylo vlažné. 2. Zaděláme kvásek: do mléka přisypeme cukr, sůl, trochu hl. mouky vše zamícháme a přidáme kvasnice. Necháme vyběhnout. 3. Přilejeme olej. 4. Dáme zbytek hl. mouky a celozrnnou mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Pokud se lepí, přilijeme vlažnou vodu). 5. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a dáme vykynout do předem vyhřáté trouby (cca 50 °C) na 45 min. 6. Po prvním vykynutí do těsta přidáme semínka a ostatní přísady. Dobře rukou prohněteme. 7. Vytvarujeme bochánky nebo malé bagetky (cca 10 - 12 ks) (vzhledem k semínkům se špatně tvarují housky, rohlíky atd. 8. Dáme zpět do vyhřáté trouby kynout cca 15 - 20 minut. 9. Po druhém vykynutí pečivo natřeme vlažnou slanou vodou a dáme péct na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C (aby byla kůrčička) 10. Po pěti minutách troubu stáhneme na 200 °C a pečeme ještě 25 minut. 11. Po upečení pečivo opět potřeme slanou vodou a necháme vystydnout. Nejlepší jsou čerstvé! Pokud místo celozrnné mouky použijete jen hladkou (tzn. 500 g hl. mouky a vynecháte semínka a ostaní přísady), máte bílé pečivo. Do tohoto "bílého" těsta můžete přidat př. česnek, škvarky atd. Je to také moc výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan marek | 20. 11. 2012 14:39

    na pul kila mouky jeden dl mléka se mi jeví málo. :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Otruby Ovesné vločky Rostlinný olej Sezamová semínka Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

144
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
119
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
36
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact